iPon Hírek

1,6 TB-os SSD-meghajtó

Dátum | 2008. 02. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A BitMICRO újból emelni szeretné a tétet az SSD-meghajtók piacán, 832 GB-os meghajtója után most 1,6 TB-os, ultragyors tárolóegységet kíván piacra dobni.

A vállalat bejelentette, az E-Disk Altima Ultra320 SCSI SSD-tárolóinak kapacitását kibővíti 16 GB-ostól 1,6 TB-osig. Ezek a meghajtók ultra-gyors, egyszintű cellás (SLC) NAND flash chipeket alkalmaznak, amik következményében az átviteli sebesség akár 320 MB/s-ot is elérheti. A sebesség mellett ráadásul az SSD-k képesek hibajavításra BCH Error Correction Code-dal.

Most felteheti az olvasó a kérdést, minek ekkora tárhely, ráadásul SSD-meghajtó formájában (amiről tudjuk hogy aranyárban mérik - 832 GB-os BiTMICRO luxusautó árban)? A válasz nem az otthoni felhasználásban keresendő, hanem az űrkutatásban, hadi és ipari alkalmazásokban, ahol az adatok védelme a legfontosabb követelmény. A BiTMICRO állítása szerint a meghajtók hőmérsékleti tűréshatára -40 C-tól 85 C-ig terjed és 1500 G-s rázkódást is képesek átvészelni.


"A rugalmasság mindigis a flash SSD-k előnye volt a hadi piacon, így az E-Disk Altima Ultra320 SSD termékvonal új tagjai a támoszlopai lesznek a vállalat nagy kapacitást és nagy írási/olvasási gyakoriságot igénylő partnereinek." - közölte Rudy Bruce, a BiTMICRO marketing és eladás részlegének alelnöke.

A BiTMICRO a mintákat 2009 második negyedévében kívánja szállítani, a sorozatgyártást pedig a harmadik negyedévben kezdi. Árról nincs információnk, de minden bizonnyal csillagászati mértékben mérhető lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:14
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!