iPon Hírek

1 éves a Guild Wars 2

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A fejlesztő ArenaNet szerint az ipar legtöbbet frissített online világa Tyria. Egy blog bejegyzésben, mely a Guild Wars 2 első évfordulója előtt tiszteleg, Mike O'Brien azt írta, hogy a csapat az átlagnál 5x sűrűbben hoz új tartalmat a játékba. "Ha megkérdeznél, hogy szerintem mi az ami a leginkább kiemelhető az első évből, akkor azt mondanám, hogy sikerült úgy átszerveznünk a céget, hogy képes legyen ilyen sűrűn frissítésekkel előállni." "A megjelenést követő első 8 hónapban 8 jelentősebb plusz tartalom csomaggal álltunk elő. Jönnek újdonságok minden második héten, ez óriási dolog." A Guild Wars 2 mindezt úgy hozza, hogy a megvételén túl nem sápoltak meg minket havidíjjal. A játékból 3 millió példány kelt el az első 9 hónapban, amivel a leggyorsabban fogyó MMO lett a nyugati online szerepjátékok történetében. Azóta még fél millió adódott ehhez a számhoz. Az egyszerre online lévők számát tekintve előfordult, hogy 460,000 ember/charr/../norn is járta Tyria vidékeit. Ha már a fajoknál és a statisztikáknál tartunk, akkor az ember a legnépszerűbb faj, és a harcos a legtöbbet választott kaszt. "Ahogy kezdtünk egyre magabiztosabbakká válni a kiadott munkáinkkal és játékosok milliói léptek be és vettek részt a világot megváltoztató eseményekben, érezni lehetett a dolog bizsergető varázsát" - írta elragadtatva O'Brien. "A vékony határvonal a dinamikus események és a live frissítések között kezdett elmosódni. A világ valóban állandó változáson megy keresztül. Mindig van valami új amit láthattok és csinálhattok." Ami pedig a jövőt illeti, O'Brien szerint a játékosok még inkább tapasztalhatják majd, hogy cselekedeteik és döntéseik hogyan változtatják majd meg Tyria világát örökre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. nemlehet
2013.08.29. 11:55
Hm hát érdekes. Nem olyan sok ez a játékosszám. Főleg, hogy nem igényel aktív előfizetést. Mondjuk egyes szerverek tényleg borzasztóan kihaltak. Azért továbbra is ez a legjobb MMO amivel játszottam remélem továbbra is jól megy nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Merwenus
2013.08.29. 11:59
Egy bajuk van vele, hogy ahelyett, hogy buffolnák a karaktereket, hónapról hónapra nerfelik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Beatmad
2013.08.29. 12:26
Sok mmo-t kipróbáltam, az biztos hogy összehasonlíthatatlan az élmény, egyedi és csodás ez a játék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andos
2013.08.29. 14:47
Ez az az mmo, ami elsőre magához vonz, csalogat, és be is csap. A látszat nem a valóságot mutatja. A játéknak se íze se bűze. Hiányzik belőle a varázs, ami a képernyő elé szegez. Én azt várom egy fantasy mmo-tól hogy a világ hangulata magával ragadjon. A területek, szörnyek, zenei aláfestés, és a háttértörténet dögunalom. Ráadásul az Arenanetnek nem a reklámkampány az erőssége, amivel vonzani tudnák a játékosokat. Kiadhatnának videókat az új bossokról tartalmakról, és megfűszerezhetnék valami jó sztorival. A játékosok többsége lemegy egy dungeonbe de semmit nem tud róla. Ami lejjebb vesz a hangulatából. Én személy szerint alig vártam hogy a végére érjek a legtöbb dungeon-ben. Egy WoW-os 10 fős instában is végig tartott bennem a feszültség. És magyarként magyar társaságra vágyom, ahol teljesen felszabadult lehetsz. kellenének külön nemzetiségű szerverek. Valahogy nekem a társaság sem jött átt, amit annyian fényeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2013.08.31. 01:18
Hm, én nem ebben látom a játék problémáját. Az tény, hogy eléggé hiányzott a reklám neki, mert pl a WoW-ról mindenki tudja, hogy van olyan, de a GW már sokkal kevesebbet mond az embereknek.
A storyval nekem nincs gondom. Szerintem megfelelő, elég hangulatos és a lore-ról is sokat megtudunk ha végignézzük a beszélgetéseket. A gond inkább azzal van, hogy elérsz lvl 80-ra (kb 1-2 hét maximum), kiszeded a dungeonos berserker settet, veszel 3-8 goldért egy exotic fegyót és nem nagyon van tovább. Persze mehetsz legendaryt farmolni, esetleg a WvWvW vagy PvP, de valójában PVE content nincs nagyon a végjátékban. Legalábbis olyan ami egy casual gamert is leköt. Jönnek az új contentek amik jópofák, meg érdekesek, de nem nagyon adnak olyan rewardot amitől előrelép a karakter. Kicsit kevés a játékos és gyakran bele lehet futni olyan group eventekbe amikre egyszerűen nincs player.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!