iPon Hírek

1 millió eladott Xbox One

Dátum | 2013. 11. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

November 22-én az Xbox One 13 különböző piacon jelent meg és 24 óra alatt több mint 1 millió példányt tudtak belőle eladni. Összehasonlításképp: a PS4 eladásai is elérték az 1 millió példányt az első 24 órában Észak-Amerikában. A Microsoft szerint ez volt az Xbox történetének eddigi legnagyobb rajtja. A briteknél kétszer annyi példány kelt el a Xbox One-ból, mit az Xbox 360-ból annak 2005-ös indulásakor. A Microsoft elmondta, hogy az Xbox One elfogyott a legtöbb boltból, és már dolgoznak azon, hogy frissítsék a készleteket, hogy meg tudjanak felelni a minden eddiginél nagyobb keresletnek. Yusuf Mehdi a Microsoft marketinges és stratégiai főnöke elmondta, hogy hálásak a világ Xbox One rajongóinak lelkesedéséért. "Különleges pillanat volt az Xbox csapat minden tagja számára látni a több száz izgatott rajongót, ahogy sorban állnak Xbox One-jukért. Keményen dolgozunk, hogy még több Xbox One konzolt gyártsunk, és már nagyon várjuk, hogy teljesíthessük az idei ünnepi kívánságokat." A konzol megjelenésével egy időben a FIFA 14 újra a brit toplisták élére került, a játék eladásai 328 százalékkel nőttek. A FIFA 14 lett egyben az Xbox One-os játékok közül a legkelendőbb - ebben persze közrejátszott az is, hogy a darab az Xbox Day One csomag része, így ez a statisztika kissé félrevezető. A FIFA 14 PlayStation 4-es verziója is felkerült a toplistára, annak ellenére, hogy a konzol csak november 29-én fog a briteknél megjelenni. A második helyen a Call of Duty: Ghosts áll, a harmadikon pedig a Battlefield 4, mindkét játék eladásait feldobta az Xbox One megjelenése, akárcsak az Assassin's Creed 4: Black Flagét, amely a negyedik helyen végzett. Az ötödik az Xbox One-os exkluzív Forza 5 lett, amely a FIFA 14-hez hasonlóan az Xbox One bizonyos kiadásai mellé csomagolva volt kapható. Becslések szerint a Sony és a Microsoft is 5 millió konzolt fog eladni a 2014-es üzleti év végéig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. mikej95
2013.11.25. 15:02
Szép start, tekintve hogy mit meg nem tettek, hogy bebukják az egészet. Fanatikus lehet a vevőkörük, ha ennyi minden nem tántorította elő őket. Mostantól jobban tartok tőlük, mint az Apple hívőktől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. atti2010 mikej...
2013.11.25. 15:06
Ez nem telefon hogy minden évben másikat keljen venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. NovaTerra
2013.11.25. 15:07
A vevők kb. 95%-ka nem a fórumokat bújja meg ilyen oldalak híreit olvassa, hanem látja a reklámot és megveszi.

Itt az oldalon is annyira sulykolni akarta egy-két fórumozó, hogy mekkora bukás lesz, meg így meg úgy. Közben annyira nyilvánvaló, hogy akik eddig is vettek box-t, azok valószínű ezután is fogják. De ez ps-re is igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Szefmester
2013.11.25. 15:47
mikej95: Azért ha úgy nézzük akkor az egálhoz az M$nek olyan 7-8milliót kellett volna tudni elpasszolni a nagyobb területi lefedettség miatt. Mellesleg az usa amolyan xbox párti állam szóval... ez biza minden csak nem szép rajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Forcecaste...
2013.11.25. 15:48
Azért nem elhanyagolható, hogy 13 piacon szereztek 1 millió vevőt, míg a Sony csak Észak-Amerikában szerzett annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. HUFEUR
2013.11.25. 16:04
Par helyen olvastam, hogy hazudik az MS, amit nem nehez elkepzelni, bar sosem fogjuk ezt biztosra megtudni. Sok kep es sztori van neten, ahol Xbone kotegek allnak a boltok raktaraiban, mert rosszul fogyott. Meg az is furcsa, hogy nem mondtak meg milyen jatekbol mennyit adtak el, csak hulye statisztikakat adtak meg, hogy Dead Rising-ba mennyi zombit oltek meg (ami raadasul eleg alacsony szam volt). Persze annyira nem fontosak az eladasok, de csak jobb lenne ha tudnank oket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. 5hR3kY
2013.11.25. 16:27
Persze hogy minden viccbox elfogyott: [LINK]
A májkrémszoft mindig is egy kamugép volt.

NovaTerra: El kell hogy keserítselek, mert nekem van PS3-am, de nem fogok PS4-et venni. Fizessen a multiért, meg vegyen 15 ezerért játékot az akinek két anyja van! Főleg úgy hogy az 1080p sincs garantálva minden játéknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6... HUFEU...
2013.11.25. 16:47
Ahha, egy tőzsdén lévő cég hazudik az eladásokról...

Pár helyen olvastad: nethuszárok a hasukra csapva írtak pár sort valahol. Tényleg hiteles forrás. Az xboxok meg nyilván először ott voltak a raktárban mielőtt kitették a polcra, szóval simán lehetett róluk képet csinálni.

Ha én is most írok itt valami hülyeséget, amit most találok ki, akkor máshol le fogod írni, hogy "olvastam, hogy...." ?

ocsabi - az MS elismerte a hibát azonnal és minden ilyet ki fognak cserélni, állítólag nagyon kevés készülék érintett (pontos szám nincs). Btw akkor tegyél fel mellé egy hasonló videót a ps4-ek kékhaláláról. Csak hogy fair legyen.


Egyébként meg elfelejtitek, hogy a konzolok vásárlóinak a nagyon durván túlnyomó többsége nem olvas IT fórumokat meg hasonlót, csak bemegy és megveszi az xboxát, mert tudja, hogy jön az új. Volt régi, vagy az ismerősnek a kinektje megtetszett neki és kész. Egy épkézláb mondatot nem tudna róla mondani. Szóval az, hogy egy it fórumon mi az emberek véleménye a témában, totál irreleváns a termék sikerét nézve. <1%
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. xXdoki88Xx
2013.11.25. 17:13
Az olvasó hiba elég gáz, de azt is vegyük bele hogy az ms rendelt valakitől x millió darab olvasót, és abból van x% ami rossz. Erről nem az ms tehet, mint hogy arról sem ha a vinyó szarik be. Mellesleg nekem most is van konzolom, és megveszem majd ezt is, de később. 2014 első negyedévében már jön egy frissített változat, majd azt megveszem. Már ha persze lesz nálunk addigra hivatalosan mert ha nem, akkor nem akarok szenvedni a garival, ha esetleg történne vele valami.

Három tábor van, és ahogy látom ezek állandóan ölik egymást, xbox vs ps4 na meg a "pc az isten" fanboyok.

Nekem van pc-m is, de az exclusive címekért nekem megéri megvenni a konzolt. Én az xbox exclusive játékokat szeretem, ezért azt veszem. Van aki meg a ps exclusive játékokat szereti, ő meg azért vesz ps-t. Csak azért megvenni a ps-t mert olcsóbb 100 dollárral, az butaság. De sokan megteszik, hisz tudjuk hogy sok buta ember van.

Mellesleg az áráért sírni meg egyenesen barbár dolog. Érdekes amikor megjelenik egy új iPhone, akkor senki nem sír hogy milyen drága (250K) csak megy, sorba áll, és megveszi. Az érdekes senkinek nem drága, ráadásul abból minden éveben jön új. Ez meg megint jó lesz 6-8 évig és nem is kerül 250K-ba, csak 150-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. nemlehet
2013.11.25. 18:18
Sírnak épp elegen, hogy drága az iPhone. Ahogy minden Androidos túlárazott telefonnál is ugyan úgy sírnak, csak legfeljebb te nem látogatsz olyan fórumokat.
Ez a hozzáállás szimpatikus, hogy az exclusive címek miatt veszel konzolt, csak éppenséggel a legtöbb xboxos és ps-es vérpisti arról próbálja meggyőzni mindig az embereket, hogy mennyivel jobb a konzol, a PC szar, ráadásul drága. Ezek közül egyik sem állja meg a helyét amit jogosan rónak fel a PC pártiak. A konzol nem jobb és nem olcsóbb mint a PC. Az induló költsége kisebb ez tény (bár nem mindig mert pl nekem nincs HD TV-m, csak monitorom de azon meg nincs hang ugye és a jelenleg használt erősítőmet pl nem lehetne rákötni egyik konzolra sem ), de hosszú távon bizony a fizetős multi és az 50% drágább címek miatt drágábbra jön ki mint ha 300k-s gépet veszel és tartasz szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kunrichard
2013.11.25. 18:25
ocsabi:
ez mind szép és jó de azért a PS4-nél jelenlévő hibás HDMI-t meg a játékok kifagyását is említsük már meg.
Hogy az MS kamuzik az megint egy dolog de mint utólag kiderült a Sony sem tette ezt másként a használt játékokkal. Egyik kutya másik eb.
Nem vagyok egyik gép híve sem de itt is ugyan az megy mint Intel vs AMD, AMD vs nVidia Samsung vs Iphone. Be kell látni hogy akár világszerte akár északamerikát nézzük az 1 milliós eladott példány azért elég szép annak ellenére hogy mit össze szidtátok "szidtuk" itt az X one-t. Meg mert gyengébb a hardver... És kit érdekel? nem ez fogja majd eldönteni hogy milyen címek jelennek meg rá. én meg inkább erre lennék kiváncsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MaverickM1
2013.11.25. 20:04
Én bár valójában csalódtam a Ps4 hardware-ben, mert valóban lehetne még izmosabb(ezt az AMD szutykot még szokni kell), azért csak várja ki mindenki az első igazán exkluzív title-t. Mert nem kellene a direktx szarságokkal egy kalap alá venni ugye a konzolokat, ahol pl. a PS4 esetében vannak kőkemény trükkök ott a grafikus magok környékén. Az a speckó magoktól kapható 470 GFlops plusz jól jön majd a procinak, ha fizikát kell számolni. Vagy ütközésvizsgálatot, mind1.
Azt viszont tényleg nem tudom, hogy a Mikroizé miben reménykedik. Egy "adu" van a kezükben, de az döglött tehén, már az PS2-nél sem vált be túlzottan a scratchpad ram gyorsítótárazás. Mindegy, ők tudják. Az viszont, hogy tulajdonképpen a fél világon 1milliót eladtak, most hadd ne szarjak be tőle. Csatlakozom az előttem szólókhoz, a Sony egyedül USA-ban eladott ennyit, ahol pedig ezidáig a box fanboy-ok voltak többségben, és valszeg vannak ma is. Vagyis pl. egy japo/euro rajt könnyen hozhat ennél jóval durvább számokat.
Megszokhattuk, hogy volt mindig vita azon, melyik vas erősebb, mennyivel, miben? Valóban árnyalatnyi volt a differencia átlagteljesítményben. Bár minőségben a box rondán szerepelt, de ez másodlagos, ha megveszik így is… De most csak a szellemi fogyatékos gyengénlátók szállnak vitába a Xone mellett teljesítmény terén. Ugyanis szánalom gyengére sikerült. Aki a peak performance-ot akarja hasonlítgatni, tegye, abban is kóró, de valójában játékok alatt fog ez kijönni. Persze nem annyira a multiplatformerek esetén. Ott csak akkor, ha nem fizetik le a kiadót szokás szerint...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mikej95
2013.11.25. 20:05
kunrichard: A Paystation 4-et szabotálták(magát a készterméket), az M$ lusta volt leellenőrizni amit az OEM-től vett alkatrészt. Történet vége, mindkettő megelőzhető lett volna.

Voltak itt okos dolgok pl: a PC összességében nem drágább, csak annak tűnik
rendes gamer gépet upgradelni olcsóbb, mint konzolt venni
warez PC-nél még csak csak elmegy, de konzollal nagyobbat bukhatsz
konzolon viszont ott vannak az exklúzív címek és a laggmenetes játék ígérete
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MaverickM1
2013.11.25. 20:23
ocsabi: az hogy mekkora a háttértár, az eléggé világosan közölve van mindkét esetben, kb fél éve nem titok. 500GB HDD, a ps4-ben szabadon cserélhető garvesztés nélkül, ahogy a PS3-ban is volt.
Dvd: Ps3 megjelenés óta minden PS3 játék BluRay lemezen jött. Előbb egy rétegű, 25GB-os lemezen, aztán DualLayer, vagyis 50GB kapacitásún. A BDR felső határa 8 réteg, vagyis 200Gb. Nem elméleti, hanem már nyilvánosan bemutatott cucc…szóval lehet ezt még skálázni. Én úgy tudom ebben a fosban is BD olvasó van, de hogy kié/mié, az nem tudom. (de az érdekes, hogy a mikroizé a 360-nál még hogy tépte a száját, hogy nem kell BluRay… )

Szóval nem tudom mire vélni a hozzászólásod. Ráadásul az APU-t az integrált cucchoz hasonlítani nem kismértékű hozzá nem értésről tanúskodik. 1.7 TeraFlops csak a grafikus magok teljesítménye Ps4-ben. Ezt tetézi még az az (ebből) 470GigaFlops a speciálisan bekötött holmi, ami úgy jön-megy a ram-ba, hogy senkivel nem kell hozzá kezet fognia. Nincs cache invalidálás, ha a félig kész render közben beesik egy fizika/egyéb jellegű 'help wanted'. Tedd hozzá a DDR5 memóriát, meg a szar win és direktx hiányát. Szóval ne akarj kis pénzből hasonlót sem összerakni, főleg mert ott nem tudod a fent említett csoda oprendszert kihagyni… Persze a Titan izé videókártya 400000-ért baromira leveri. Így van. De majd úgy baszok fél millióért egy fostömlőt venni, hogy a repkedő zászlókat nézegessem.
Mondom, várd meg az Unchrated-et. Az majd megmutatja mit tud a cucc. Ne a BF4 ótvar multiplatform kódjával hasonlítgasson senki, annak semmi értelme. Később azok is jobban teljesítenek, csak nekik is kell egy év, mire ezeket a fent említett pluszokat belegyúrják a Frostbite-ba, ha ugyan veszik a fáradtságot.
A boxot viszont nem védem. Aki APU-t ddr3-mal ad ki játékkonzolhoz, az meg is érdemli. Valszeg hiányoztak a "tanuljuk együtt a számítástechnikát" első óráiról, mert ez annyira alap. Persze ahogy a Ballmer kiröhögte megjelenéskor az iPhone-t, aztán a Pad-et is, nos az sokmindent elmond róluk! Most meg behugyoznak, hogy valamivel végre odaérjenek a táblapiacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. MaverickM1
2013.11.25. 20:25
mikej95: én is szabotázsról hallottam a PS4 esetén, konkrétan összebaxták a HDMI output-ot direkte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6... Maver...
2013.11.25. 20:27
Az nem zavar, hogy mind a kettő 1 milliót adott el és a szűk keresztmetszet a készlet volt és nem a vásárlók mennyisége? Innentől mivel gyakorlatilag ennyi állt rendelkezésre, teljesen mindegy, hogy ki hol adta el ezt. Nem lehet megbecsülni, hogy hol mennyi lett volna az eladott, ha végtelen készlet áll rendelkezésre.

Aztán sajnos azt is el kell áruljam, hogy Észak-Amerikában nem csak az USA van. Tehát a sony nem csak az USA területén adta el az 1 milliót. Mexikó és Kanada kiteszik kb az USA népességének felét. Nem jelentéktelen tény.

Nem értem miért gondolod, hogy ha valaki xboxot vesz az fanboy. A vásárlók 99%-a totál laikus. Meg aztán a kinect miatt is veszik sokan ,a baráti italozásokon a tv előtt ökörködésre stb. Nincs technikai adu-ász, mert az emberek meg sem nézik. Ahhoz földbedöngölés kellene, de az meg nincs (fullhdban el fogják vinni a játékokat mind a ketten, ezek tvre készülnek). A különbség csak akkora, amit a marketing simán elmos. Egy laikusnak nem lesz nagy különbség. Meg ők inkább a featurekra mennek rá.

El kellene felejteni a tech oldalakon végre ezt a mi vagyunk a világ közepe dolgot. Bele kell törődni, hogy a fogyasztók iszonyatosan porszemnyi töredékét alkotjuk, nem magunkhoz kell mérni azt, ami nem célzottan nekünk készült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gery84
2013.11.25. 20:55
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2013.11.25. 21:23
Gondolkodjunk már egy kicsit! Vajon miért tudják cserélni a hibás meghajtós konzolokat a májkrémszofték? Biztos nem azért mert tele van a padlásuk vele! Na meg azt állítják hogy a meghajtó hiba csak a gépek 1%-át érinti. Ilyen kis százaléknál mekkora az esélye annak hogy a külföldi játékos oldalak közül a Polygon, GamesRadar és IGN is belefusson ebbe a hibába? A Sony-nál a HDMI hiba amiatt volt mert a sok idióta amcsi fordítva dugdosta volna a gépbe a kábelt. Két kis fémpöcköt kell kihajlítani utána, és újra működni fog rendesen. A szabotázst meg egy bepörgött kis kínai csinálta a gyárban, és a pasztázáson spórolt, ugyanis az az egyetlen dolog aminek a részleges hiánya/összegányolása nem jön ki a tesztelés alatt, csak később, aktív üzemelés közben. Amikor megláttam hogy PS4-en 900p a BF4, és Boxon meg 720p, na én akkor már eltemettem a next-gen konzolokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Cyber...
2013.11.26. 06:22
"El kellene felejteni a tech oldalakon végre ezt a mi vagyunk a világ közepe dolgot. Bele kell törődni, hogy a fogyasztók iszonyatosan porszemnyi töredékét alkotjuk, nem magunkhoz kell mérni azt, ami nem célzottan nekünk készült."

Ott a pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.11.26. 13:07
Cyberpunk666 : "Pár helyen olvastad: nethuszárok a hasukra csapva írtak pár sort valahol. Tényleg hiteles forrás. Az xboxok meg nyilván először ott voltak a raktárban mielőtt kitették a polcra, szóval simán lehetett róluk képet csinálni."

Nem érzed magad kényelmetlenül, amikor ilyen elvakult módon véded a kedvencke céged nyilvánvaló hazudozásait?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6... MrFox
2013.11.26. 13:58
A tegnapi hszed már törölték, nem gondolod, hogy ideje lenne befejezni? Tényleg nem bírod ki, hogy ne a másik személyre reagálj, hanem magára a cikkre.

Egyébként nincs hiteles forrás rá, innentől kezdve egyáltalán nem nyilvánvaló. Az Ms hatereket ismerve, pedig egyértelmű volt, hogy lesznek ilyen hírek. Mutass egy hivatalos forrást, hogy valamelyik bolton rajtamaradt a készlet nagyja vagy hasonlót. Nem ilyen "egy fórumozó névtelenül azt írta, hogy..."

Egyébként áruld el, hogy mitől lenne nyilvánvaló, amikor egyik lehetőségről sincs semmilyen infomációnk. Ráadásul 1 millió darab az nem is sok.
Ráadásul azért a hazugságnak is van határa, mert az eladási és kereskedelmi információkat csak ügyes szófordulatokkal lehet kozmetikázni, mert egy részvénytársaságot nagyon keményen megbüntetnek ezért.
Olyat nem lehet mondani, hogy eladtunk 1 millió xboxot az első 24 órában, ha nem, mert nagyon kemény büntetés jár érte. Ezt nem is teszik meg. Lehet mondani, hogy nagy siker, valamire ami bukás meg ilyenek. De a számokkal nem lehet dobálózni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.11.26. 14:11
CP: elég az is ha az egyik fél a boltban eladottat számolta, a másik meg a boltnak eladottat. Egyik sem hazudott, csak nem mondta el a teljes igazat.

Engem inkább érdekelne hogy mennyit aktiváltak, és hány account készült rájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... Szefm...
2013.11.26. 14:35
Szefmester - A legtöbb boltból kifogyott a készlet az elég egyértelmű fogalmazás.

Ennyi erővel a sonynál is lehetne a boltoknak eladott mennyiség...

Egyébként az 1 millió annyira kevés szerintem mindkét konzol esetében, hogy ebből még messzemenő következtetéseket nem kellene levonni.

Tudom, hogy sok MS hater habzó szájjal be akarja bizonyítani, hogy de az Ms nem adott el egyet sem, és hazudik. De közben képtelen abba belegondolni, hogy amúgy olyan kis mennyiségről beszélünk, aminek az eladása, nem csak nem hihetetlen, de nem is nagy szám.

Ahogy az előző konzoloknál most is a gyártó kapacitás volt a szűk keresztmetszet. Majd amikor nem fogynak nullára a boltok készletei, majd akkor fog csak megmutatkozni az eredmény.

Az előrejelzések szerint csak idén, a hátralévő alig több, mint 1 hónapban 4-5 milliót példány eladnak. Ehhez képest az első 1 millió azonnali eladása nem teljesítmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.11.28. 10:19
Vigyél sok boltba 10 darabot amit elvisznek seperc alatt.. kifogyott a készlet. A boltok méreteit, és készletüket nem emlegetik. Voltam úgy boltban hogy az akciós termékből karácsonyra 5db-ot tettek ki, és amit a vásárlók nagy része keresett. Ilyenkor ez a megfogalmazás nem hazudott, csak éppen nem mondott el mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber 5hR3k...
2013.11.28. 11:33
Itt a házi javítás a hibás Xbox meghajtóhibára : [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!