iPon Hírek

1 millió eladott Zune

Dátum | 2007. 05. 30.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Kilenc hónap alatt 1 millió Zune MP3-lejátszót adott el a Microsoft, jelentette be Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató eszközök részlegének elnöke. Az eredeti elképzelés szerint az első milliót júniusban érte volna el a cég, azonban ezt sikerült nekik egy hónappal megfejelni.

"Nagyon elégedettek vagyunk a haladással. Egy kicsivel több mint egymillió Zune-t adtunk el. A kategóriánkban, a merevlemez-alapú mp3-lejátszók kategóriájában körülbelül 10 százalékos piaci részesedésünk van. Ez egy jó, de nem elsöprő indítás. Nem akarom egy hatalmas lépésnek tettetni." - árulta el Robbie Bach.


Bár már több mint egymillió Zune van a piacon, ez még mindig jóval a piacvezető Apple mögött van, aki nemrég ünnepelte századik eladott iPod-ját, amiről be is számoltunk az oldal hasábjain. 2007 februárjában az iPod 73,7 százalékát birtokolta a piacnak, a Microsoft-nak akkor a 2,4 százalékos részesedése a negyedik helyre volt elegendő, a SanDisk és a Creative Labs után.

A Microsoft jelentős növekedést vár az eladásokban a nyári szezonban. A nagyobb keresletre készül is a cég, most építi gyárát Kínában, ami a második generációs merevlemez- és flash-memória alapú Zune-ket fogja gyártani. Eközben hogy még tovább növelje a cég a részesedését, egy firmware frissítéssel kívánja növelni a Zune lejátszók képességeit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.30. 08:44
Kilenc hónap alatt 1 millió Zune MP3-lejátszót adott el a Microsoft, jelentette be Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató eszközök részlegének elnöke. Az eredeti elképzelés szerint az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!