iPon Hírek

1 TB-os Blu-Ray felvevő a Sharptól

Dátum | 2007. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ma jelentette be legújabb, Blu-ray alapú HD DVD felvevőjének érkezését a Sharp Corp., amely akár 1 terabájtnyi adatot is képes eltárolni a merevlemezén. Ezzel a tárkapacitással jelenleg világelsőnek számít a Blu-ray felvevők között.

Az 1 terabájt ez esetben 127 órányi digitális HD-felvétel eltárolásának lehetőségét jelenti - Japánban már december elsejétől, "mindössze" 300.000 jenért cserébe (kb. 480.000 Ft). Ráadásul a cég már nyolc további Blu-ray felvevő megjelenítését is tervbe vette az év végére a japán piacon - viszont egyben azt is állítja, hogy egyelőre nem tervezi a tengerentúlon is forgalomba hozni ezeket a termékeket.

A két DVD-formátum háborúja jelenleg a következőképpen áll: a Sharp, a Sony, a Panasonic és a Blockbuster a Blu-ray, míg a Toshiba, a Microsoft, a Viacom, a Paramount és a DreamWorks a HD DVD oldalán áll.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.09.27. 16:24
Ma jelentette be legújabb, Blu-ray alapú HD DVD felvevőjének érkezését a Sharp Corp., amely akár 1 terabájtnyi adatot is képes eltárolni a merevlemezén. Ezzel a tárkapacitással jelenleg ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!