iPon Hírek

1 TB-os Seagate HDD AES titkosítással

Dátum | 2007. 09. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate körülbelül másfél hónappal ezelőtt mutatta be legújabb, 1 TB-os tárolókapacitással rendelkező 3,5 colos merevlemezét. A meghajtó az 1 terabájtos tárkapacitását a benne található négy darab merevlemez tányérnak köszönheti, amelyek 7200 RPM-es fordulatszámon üzemelnek, különlegességként a meghajtó 32 MB gyorsítótárat is tartalmaz. A vállalat most újabb 1 TB-os merevlemezt jelentett be, az eszköz AES titkosítás segítségével védi meg adatainkat az illetéktelenektől.


A titkosító algoritmussal felszerelt merevlemezek a Momentus 5400.2 FDE termékcsaládban jelentek meg először, ennek már több, mint egy éve. A Seagate új, 1 TB-os merevlemezei a 3,5 colos HDD-k közül elsőként tartalmaznak natív AES titkosítási eljárást. Annál a rendszernél, amely ilyen merevlemezzel rendelkezik, a boot folyamat elején szükség van egy felhasználói jelszó megadására, ezt az azonosító eljárást természetesen többszintűvé lehet tenni, ehhez használhatóak biometrikus rendszerek vagy akár okos kártyák is.
A Seagate Barracuda FDE meghajtók 7200 RPM-en üzemelnek, a termékek várhatóan 2008-ban kerülnek kereskedelmi forgalomba, a család legnagyobb kapacitással rendelkező tagja 1 TB-os lesz.

A merevlemezgyártó nagyvállalat eközben új Momentus 5400.2-es 2,5 colos merevlemezek érkezését is bejelentette. Ezek a meghajtók már nem rendelkeznek titkosítási képességekkel, de a tárolókapacitásuk 250 GB-ig terjed. A meghajtók 5400 RPM-es sebességgel dolgoznak, a rendszerhez SATA II-es csatolófelületen keresztül kapcsolódnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.07. 11:19
vissza a hírhez

A Seagate körülbelül másfél hónappal ezelőtt mutatta be legújabb, 1 TB-os tárolókapacitással rendelkező 3,5 colos merevlemezét. A meghajtó az 1 terrabájtos tárkapacitását a benne ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!