iPon Hírek

1 TB-os szalagos meghajtó az IBM-től

Dátum | 2008. 07. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Sokan hihetik, hogy a szalagos meghajtók kora lejárt, ez részben így is van, legalábbis az otthoni felhasználók számára. Az üzleti világban egészen más a helyzet, itt továbbra is fejlesztik a szalagos meghajtókat és adathordozókat. Az IBM elkészítette legújabb szalagos megoldását, amely TS1130-as típusjelzéssel kerül forgalomba, és amely a világ leggyorsabb, 1 TB-os szalagos meghajtójaként vonulhat be a köztudatba.

A TS1130-as újdonság 3592-es újraírható, valamint WORM (Write Once Read Many - Egyszer írható, többször olvasható) adathordozókkal képes együttműködni. A meghajtó adatátviteli sebessége 160 MB/s. Az IBM az új meghajtó esetében GMR (Giant Magnetoresistive) fejet használt, amelynek segítségével jelentősen csökkenthető az olvasási hibák száma.


"Az IBM elkötelezett a szalagos meghajtók tekintetében, ugyanis ezek az egységek részei napjaink információs infrastruktúrájának, így fontos a tény, hogy mi kínáljuk a világ leggyorsabb 1 TB-os szalagos meghajtóját." - nyilatkozta Cindy Grossman, az IBM System Storage, Tape and Archive részlegének alelnöke. " A szalagos meghajtók a lehető legköltséghatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb adattároló egységek, az IBM TS1130-as újdonság megpróbálja kielégíteni a vásárlók igényeit, akik minél kevesebb kazettán szeretnének minél több adatot tárolni, ugyanis ezzel időt, pénzt, helyet és energiát tudnak spórolni."

Az egység JB/JX média használatával 1 TB-nyi, JA/JW adathordozó segítségével 640 GB-nyi, míg JJ/JR szalagokon 28 GB-nyi adatot képes rögzíteni. A meghajtó a korábbi szabványokkal kompatibilis, így a vállalatok számára nem jelenthet majd problémát az új eszköz alkalmazása.

Az IBM újdonsága szeptember 5-én kerül forgalomba, ára alapján egyből látható, hogy nem otthoni, hanem üzleti környezetbe szánja a gyártó, ugyanis a meghajtó ára 39050 dollár körül fog alakulni. Amennyiben a meglévő szalagos meghajtót cseréli le a vásárló, a termék ára 19500 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.07.20. 18:52
Biztos, hogy több marad belőle 30 év múlva, de addigra remélem már nem ilyen dolgokról beszélünk, mint a szalagos vinyó meg a hdd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.07.20. 23:03
Suprának abban igaza van hogy ez már egy régi megoldás,és nagyon drága.Szerintem a jövő megoldása hosszútávú tárolásra a nem rég megjelent WORM SSD egységek.100 évig menti az adatokat,sokkal olcsóbb,és sérülésre sem olyan kényes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.07.22. 23:28
back 2 D oldschool
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!