iPon Hírek

10 éve nem volt olyan alacsony a HTC bevétele, mint most

Dátum | 2016. 03. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC gőzerővel dolgozik a következő zászlóshajó szerepét betöltő okostelefonján. Egy friss csúcsgép fordulópontot jelenthetne a gyártó lejtmenetében, ám ehhez a HTC-nek egy igazán nagy dobásra lenne szüksége. Amíg ez a mobil nem készül el, nagyon úgy fest, hogy már csak a szomorú hírek maradnak, ugyanis az elmúlt hónapban rekord mélységbe süllyedt a vállalat bevétel. Ugyan még hetek vannak az első negyedévből hátra, de a HTC már közzétette a januári és a februári pénzügyi jelentéseit. A tajvaniaknak sajnos büszkélkedésre egyáltalán nincs okuk, ugyanis soha korábban nem volt még annyira szerény a bevételük, mint amit februárban fel tudtak mutatni. És mivel jelen állás szerint komolyabb vásárlóerőt mozgósító újdonság nem lép a színre ebben a hónapban sem, a helyzet hamarosan még tovább romolhat, negyedéves szinten is negatív rekordot dönthet a HTC.
Az ünnepi szezon után a január – és úgy általában az egész első negyedév – minden gyártónak nehéz időszak szokott lenni, így nem volt meglepő, hogy a HTC ez idő alatt mindössze 197 millió dollár bevételt tudott elkönyvelni, de ami februárban következett, az már igazán vészjósló. Az elmúlt hónap során a tajvani vállalat mindössze 128 milliós jövedelemre tett szert, ez pedig minden várakozást alulmúl. Januárban éves szinten 47 százalékkal esett a HTC bevétele, ami már jelzés értékű volt, de valószínűleg arra senki nem számított, hogy februárban még nagyobb visszalépést kell kilátásba helyezni. A 128 millió dolláros eredmény azonban csaknem 55 százalékkal (54,48 %) kevesebb, mint a a tavalyi azonos időszakában jegyzett adat. Már a 2015-ös év zárása sem sikerült túl dicsőségesen a HTC-nek. 101 millió dolláros mínuszba fordult a pénzügyi mérleg nyelve a negyedik negyedév végén, pedig akkor 766 millió dollárt „kalapozott össze” a vállalat. Ilyen eredményre most esély sincs, hiszen két hónap után csak 325 milliós bevételnél jár a HTC, így szinte biztos, hogy az üzemi veszteség növekedni fog. No, de evezzünk egy kicsit pozitívabb vizekre. A legutóbbi hírünk óta friss információk bukkantak fel arról a csúcsgépről, amihez kapcsolódóan már egy felvezető videófelvételt is közkincsé tett a vállalat. A korábban HTC M10 néven emlegetett mobil most úgy tűnik, hogy egyszerűen csak HTC 10-ként fog bemutatkozni. A szokatlan „fülest” Evan Blass, az @evleaks Twitter-csatorna létrehozója hozta szóba, akitől javarészt megbízható információk hangzanak el a megjelenéshez közeli termékekkel kapcsolatban. Szintén Blass nevéhez köthető az a pletyka is, miszerint április 19-én mutatkozhat be a szóban forgó mobil.
Végül, de nem utolsó sorban már képünk is van az újdonságról, így nyugodtan lehet vele szemezgetni a következő, valamivel több mint egy hónapban az érdeklődőknek. A fotókon és a renderelt képen is egyértelműen látszik, hogy fém házat kapott a masina, szóval az anyaghasználat miatt biztosan nem érheti majd kritika, azonban nagyon úgy fest, hogy az eddigi, méltán nagy népszerűségnek örvendő HTC BoomSound hangrendszernek búcsút kell mondani. Ez utóbbi dolog már sokakat csalódásként érhet, ráadásul szemmel láthatóan ettől sem lett sokkal kecsesebb a készülék, pedig jó eséllyel a kompaktabbá válás miatt kellett száműzni az előlapról a hangszórókat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Silverstin...
2016.03.14. 18:09
Ha Mobilarénán nem kap legalább ajánlott minősítést, veszek egy tavalyi M9-t a lassan 3 éve nyúzott M7 helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ncc1701
2016.03.14. 21:56
Nem csúcstelefon kéne nekik, hanem egy bazi jól eltalált közép kategóriás teló, gatya áron, h sokan vegyék. Na, ez rájuk pont nem jellemző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbelam
2016.03.15. 08:49
Vagy egy fasza W10-es teló. Akkor elgondolkoznék, hogy az esetleges 750/850 helyett megnyíljon a pénztárcám egy csúcs HTC-telóért (de 5" vagy az alatt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Stark
2016.03.15. 13:58
Kíváncsi leszek erre a 10-re.
Valamivel mindig sikerül elcseszniük a dolgot. M7-M8 vacak kamera, M9 melegedés (oké ez inkább a SOC hibája, de ez még nem vigasztal senkit). Sokaknak a Boomsound elhagyása sem teszik, ami egy egyedi és jó dolog volt, ha meg netalántán mindent sikerülne jól megcsinálni, az árazással tesznek róla, hogy épeszű emberben fel sem merüljön hogy megvegye.

Pedig adott a jól optimalizált szoftver, a jó anyagminőség, stb... mindenük megvan hogy csináljanak végre egy sikeres telefont, de pancserek hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Silverstin... Stark
2016.03.15. 15:28
Igen, valami apró marhaságon mindig elcsúszik a mutatvány. A Boomsound hiánya miatt én is húzom a szám, kell a francnak az ujjlenyomatolvasó, így olyan Samus beütése lett sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djalienecs...
2016.03.16. 08:43
Ha ez így fog kinézni, engem is elfelejthetnek, mint vásárlót. Nagyon jó dolog volt, h volt egy gyártó, aki a hangminőségre is odafigyelt és a korábbi dizájnja is bejött. Nem értem miért kellett ilyen korcs iPhone-Samsung telefonokat gyártani. Hülyék, ha azt hiszik, hogy ez volt a baj és ez fogja meghozni a várva várt sikereket. A legtöbbször a kijelző alsó fekete sávja volt egyedül a hibája, minden más stimmelt, csak emiatt támadták a kinézetét. A HTC fanok most fordulnak pont el a gyártótól, a jelenlegi "fejlesztések" miatt. M8-am van, a kamerája ugyan nem hatalmas felbontású, de szép képeket lehet vele készíteni, jó a hangja, gyors, akku is bírja. Teljesen tökéletes telefon, de lassan 3 éves, várom, h kijöjjön egy új, ami alternatíva lehet, de ezzzz??? Esélytelen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. matyusv djali...
2016.03.16. 12:31
Ebben mi az iPhone? A két keresztirányú csík a hátoldalon, ami már az M7-en is ott volt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2016.03.17. 09:57
Akkor volt nagy a cég, mikor még létezett részükről terméktámogatás és évi 10 telefon helyett az volt a lényeg, hogy a felhasználó igényei szoftveres oldalról ki legyenek szolgálva.

Ha ez számukra durván 3 év szenvedés után sem világos, akkor jobb is, ha újra elvesznek a homályban, ahol voltak 10 évvel ezelőtt is.

Mondom ezt úgy, hogy sajnálom a céget, mert alapvetően aki berúgta az Android szekerét, az leginkább a HTC volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iponsanyi
2016.03.17. 17:46
Imádkozom, hogy ez valami prototípus kép legyen.. a háta még talán tetszene is, de szemből olyan, mint egy 20.000-res kínai összetákolt telefon. Vagy mint egy olcsóbb Samu.
A boomsound tényleg jó volt, vártam, hogy legyen a 10-esen is, erre semmi. Pedig mi sokszor ülünk ki haverokkal teraszra, kertbe, akkor tök jó ledobni a telefont és mehet a zene.
Ha ilyen marad, akkor vagy M9 lesz, vagy S6. Pláne, hogy ez lesz vagy 200, annyit meg tényleg csak olyanért adnék ami minden szempontból bejön, és legalább 4 évig nem cserélem le. Kár érte, én nagyon vártam az M10-et..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!