iPon Hírek

10 éves lett az Asheron's Call

Dátum | 2009. 11. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Lord of the Rings Online fejlesztője, a Turbine a tegnapi napot ünnepléssel tölthette. Ezúttal nem a DDO sikereire, hanem első MMORPG-je, az Asheron's Call tiszteletére ihattak egy pohár pezsgőt. A játék 1999. november 2-án startolt és azóta is töretlenül zakatolnak alatta a szerverek.


Az Asheron's Call így beállhat a több mint 10 évet futott legnagyobbak közé, mint az EverQuest - amely szintén idén ünnepelte a 10. évfordulóját -, és a 12 éves veterán Ultima Online. Bőven túlélte utódját, az Asheron's Call 2-t, amiről talán jobb ha szót sem ejtünk most, akkora bukta volt (mindössze 2 évet húzott ki). A jubiláló játékot még a Microsoft indította útjára, de a Turbine később visszavásárolta a jogokat és saját maga futtatja a LotRO-val és a DDO-val együtt.

Az eseményt a fejlesztő egész napon át tartó in-game programokkal jelölte meg.

"Az Asheron's Call volt az alappillére a Turbine-nak." - nyilatkozta a cég produkciós igazgatója, Craig Alexander. "Egy évtizeden át az AC jelképezte a piac egyik legkonzisztensebb és legszerethetőbb franchise-át, demonstrálva a Turbine állandó világainak időtállóságát és minőségét."

Gratulálunk!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!