iPon Hírek

10 évre az Activisionhöz köti magát a Bungie

Dátum | 2010. 04. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Halo szériát készítő Bungie nem kevesebb, mint 10 éves szerződést kötött az Activisionnel, melynek értelmében a kiadónak világszerte kizárólagos joga lesz a fejlesztőcsapat új nagy akciójátékának forgalmazására minden platformra.


A sajtókiadványban kiemelték, hogy a Bungie "ettől még független cég marad és továbbra is a saját szellemi termékeikkel dolgoznak majd". Harold Ryan (Bungie fejes) elmondása szerint azért az Activisionre esett a választásuk, mert hatalmas hálózatuk van világszerte, és jelentős tapasztalataik vannak marketing és multiplatform fronton.

Ebből kitalálhattátok, hogy a csapat búcsút kíván inteni az Xbox 360 exkluzív időknek. "Nem titok, hogy jelenleg a stúdió szinte teljes kapacitással dolgozik a Halo: Reach-en, de van egy másik kis csapatunk is, akik a társalapító és kreatív főnök, Jason Jones vezényletével már elkezdték lefektetni az alapjait a legújabb játékvilágunknak, az ahhoz tartozó sztorival és karakterekkel. Ezt már egy nagyobb közönségnek tervezzük."

Már csak meg kell várnunk még a Halo őrület lecseng és a fiúk teljes gőzzel elindítják az új projektet, akkor bizonyára többet is megtudunk majd. Ami pedig az Activison és az IW körüli botrányt illeti, a Bungie vezetőség úgy érezte, hogy nincs okuk aggodalomra. Brian Jarrad nem is kívánt spekulációkba bocsátkozni vagy hozzáfűzni bármit az ügyhöz.

"Körülbelül annyit tudok az egészről amennyit Ti, elolvastuk amit a neten írtak, elég nehéz nem követni az eseményeket, de mi köszönjük kényelmesen érezzük magunkat."

Persze a jó hír bejelentése nem véletlen, hogy most érkezett, ez már nagyon kellett a kiadónak az IW-s botrány után, ezzel a Bungie is tisztában van. "Tisztában vagyok vele, hogy a hangulat most elég forró, és igen érdekesen sikerült az időzítés, de lesz ami lesz, úgy éreztük, hogy ezeket a híreket meg kell osztani mindenkivel." Egyelőre elégedjünk is meg ennyivel és inkább adjuk meg a Halo: Reach-nek ami jár neki, hisz már nyakunkon a béta!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Tacticalba...
2010.04.30. 17:25
Csak belőlem vált ki önkielégítési ingert egy Bungie-s Call of Duty?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.04.30. 17:50
Már van egy, Modern Warfare 2nek hívják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tacticalba...
2010.04.30. 18:10
Legutolsó emlékeim szerint azt a megboldogult IW csinálta, de javíts ki ha tévednék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2010.05.02. 01:02
Pont ugyan abban a casual nyomor vonalban csinálták mint ahogy bungie a halot, ha a kettő együtt dolgozott volna rajta, gyakorlatilag nem lenne változás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vardar
2010.05.03. 08:36
Hát akkor búcsút mondhatunk egy ideig az új Halo játékoknak. Ellenben akkor lehet, hogy az MS elkezdi átportolni PC-re a maradék játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!