iPon Hírek

10 hüvelykes Android-netbook Averatec-módra

Dátum | 2009. 04. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A gyártó ezen új minilaptopja egyben az előhírnöke is a cég új netbook-stratégiájának, mivel az elkövetkezendőkben szándékukban áll a Google Android operációs rendszerét állítani a középpontba, és erre alapozni az újabb gépeiket.

Érdekes módon azonban nem nevezték nevén a rendszert, csak úgy utaltak rá, mint egy "meglepetés"-re, ami "mobilos és PC-s technológiát egyesít magában". Ez alapján persze szóba jöhet még legalább egy másik jelölt is, de a mostani nagy Android-divathullám közepette legalábbis meglepő lenne egy attól való eltérés.

Az Android elvégre rövid idő alatt bizonyított, és rohamos terjedésnek indult - részben nyilván annak is köszönhetően, hogy már egy ARM processzoron is gond nélkül elfut, így igen olcsó hardverkonfigurációkat is megenged, miközben mégis egy könnyen kezelhető és hatékony gépet ad az ember kezébe, megfizethető áron (még ha a komponensek a sebességet azért eléggé limitálják is).

Külső megjelenését tekintve láthatóan egy szép, elegáns és karcsú darabról lesz szó - amit pedig várhatóan valamikor augusztus vagy szeptember környékén dobnak majd piacra egy egyelőre még meg nem nevezett összeg ellenében - de feltehetően ez is éppúgy $399 alatt lesz majd, ahogy a hasonló kategóriájú nem-Windowsos netbookok is általában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jadam92
2009.05.01. 14:42
VISSZA A HIRHEZ

az Android nem az ember ellensége a filmekben?ez az androjid be kavar nem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!