iPon Hírek

10 millió dollárt akar Kickstarterről a Shenmue 3 készítője

Dátum | 2015. 06. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Shenmue 3 ugyan rendkívül erősen teljesít a Kickstarteren, és lassan minden videojátékokhoz kapcsolódó rekordot megdöntött a közösségi finanszírozási oldalon, ám ezzel együtt is rendkívül erősnek tűnik az a kijelentés Yu Suzukitól, hogy 10 milliót szeretne összekalapozni. Ez ugyan soknak tűnik a Kickstarter mércéjével mérve, de ne felejtsük el, hogy az első Shenmue annak idején, tizenöt évvel ezelőtt (!) 60 millió dollárba került, amivel nagyon sokáig tartotta a világ legdrágább játékának címét, de még ma is tisztességes költségvetés lenne ez egy AAA-kategóriás játéknak. Suzuki szerint az alapból kért 2 millió dollár esetében nem lesz meg a teljes Shenmue-élmény, de ez volt a minimum ahhoz, hogy a játék elkészülhessen. Ha "csak" ennyi pénz jött volna össze, akkor a Shenmue 3 inkább egy történetorientált játék lenne, mintsem igazi nyitott világú anyag, de ahogy növekszik a behozott pénz mennyisége, gyakorlatilag úgy bővül majd a világ. 5 millió dollárnál már szép nagy lehetne, ha pedig ennél is feljebb mennek, akkor egyre több játékrendszert, minijátékot és mellékes tevékenységet tudnának beépíteni - például részmunkaidős foglalkozásokat. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Shenmue 3-nak más befektetői is vannak, és erről Suzuki is nyíltan beszélt. Ezeket a befektetőket saját cégén, az Ys Neten keresztül szervezte be, és köztük van például a Shibuya Productions vezérigazgatója, Cedric Biscay is, aki amúgy producerként is tevékenykedik a játékon. Ezen kívül a Sony beszállt a PS4-es verzió költségeibe, és besegít a marketing területén is. Hogy lesz-e a lehetőség a Star Citizenhez hasonlóan a Kickstarteren kívül is pénzt adni a játékra? Nos, ezen egyelőre még gondolkodnak a készítők, de nem zárják ki később a lehetőségét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Shinjiii
2015.06.22. 14:54
A Shenmue 2-t befejezve a történet félbeszakadt, ha jól emlékszem? Mert gondoltam rá, hogy emulátorral tolom, de nem akarok belekezdeni, ha csak "félkész" a történet, mert azt mondják, annak szempontjából tényleg jól sikerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Raptordhel...
2015.06.22. 15:10
Ez a Shenmue érdekes állatfaj. Egyfelől az igazi sandbox, open world játékok egyik első képviselője, úttörő jellegű alkotások voltak. Másfelől még Crackeden olvastam anno egy cikket, hogy mennyire hülye játék is volt bizonyos szempontból, mert a realizmust túlzásba is vitte. Pl. valami küldetés arról szólt, hogy targoncásként kellett dolgozni, beépülés céljából vagy valami. Más játékokban ez egy 5 perces rész lett volna, de a Shenmueban a targoncásként eltöltendő időt a játék órája szerint végig kellett tolni, ami valami 40 percnyi unalmas doboz pakolászást jelentett.
Persze lehet valakinek ettől tökéletes egy játék, szerintem viszont ez már a ló túlsó oldala, főleg mivel erősen történet központú játékról van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bruce_prin...
2015.06.22. 18:31
"10 millió dollárt akar Kickstarterről a Shenmue 3 készítője"
"Eszhülye.."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cynaris bruce...
2015.06.22. 19:11
Van fogalmad arról hogy az első kettő mennyibe is került? 10 millió a töredéke azoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii Cynar...
2015.06.22. 19:26
A hírt se olvasta el, annyira "eszhülye":
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bruce_prin... Cynar...
2015.06.22. 21:02
Nem az a lenyeg az elozo mennyibe kerult hanem az, hogy hasonlitsd csak ossze a tobbi kickstarteres cuccal meg mondjuk a star citizennel.
En jo reg ota rendszeresen jatszok es rohadtul nem remlik meg csak a cime sem sz'al biztos megerte az elozo ketto is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bruce_prin... Shinj...
2015.06.22. 21:07
Pedig de csak nem vagyok segghulye.

"közösségi finanszírozási oldalon, ám ezzel együtt is rendkívül erősnek tűnik az a kijelentés Yu Suzukitól, hogy 10 milliót szeretne összekalapozni."

Sz'al kb. egyszinten lehetsz japan baratunkal.
Szinte "eszhuyle" kategoriaban indulva..
Te superhuman te...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii bruce...
2015.06.22. 23:31
Valahol el kell kezdenie, ha már a kiadó anno és most is szarik a fejére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cynaris bruce...
2015.06.23. 15:03
A többi kickstarteres cucc nem egy már létező IP nyílt-világú folytatása mondjuk, hanem low-budget izometrikus nézetű old-school RPG és társai. Star Citizen 50 millió fölött jár mindenféle forrásból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!