iPon Hírek

10 százalék feletti Bing részesedés az USA-ban

Dátum | 2009. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Microsoft már egy ideje jelen van az internetes keresők piacán. A cég legfrissebb megoldása, amely Bing néven vált ismertté a nagyközönség előtt, ha lassan is, de biztosan növeli piaci részesedését: a kereső az Amerikai Egyesült Államokban már 10% feletti részesedéssel rendelkezik.

A Bing.
Az augusztusi eredmények igen-igen bíztatóak, már csak azért is, mert a korábbi előrejelzések erre az időszakra még csak 8% körüli részesedést jósoltak a Bing-nek, ám ezt, vagyis a StatCounter előrejelzését sikerült felülmúlnia a keresőnek. A Bing június folyamán debütált, majd nagyjából 22,1%-os növekedést produkált a július és augusztus közötti időszakban, ami nem kis teljesítmény. A kereső már a Yahoo mögött lohol, amelynek 16%-os piaci részesedése volt augusztus folyamán, míg a legnagyobb és legnépszerűbb internetes kereső, a Google 64,6%-os részt tudhatott magáénak a piac képzeletbeli tortájából. A Bing részesedésének alakulásában nagy szerepet játszik majd az a Microsoft és a Yahoo között pár hete megkötött megállapodás is, amelynek keretein belül  a Yahoo is a Microsoft keresőmotorját használja, így a Bing rövidesen a második számú internetes keresővé nőheti ki magát. A Yahoo és a Bing együttes piaci részesedése az Amerikai Egyesült Államokban az augusztusi adatok szerint 26,7 százalékpontot tesz ki.

A Bing piaci részesedésének növekedésével a Comcast Search  részesedése 21,6%-kal esett, míg a Yahoo-é valamivel szerényebb mértékben, azaz 4,2%-kal csökkent. Ezzel egy időben a Google továbbra sem gyengélkedik: a világ legnépszerűbb keresője július és augusztus között 3%-kal növelte piaci részesedését.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. djspill
2009.09.24. 12:55
VISSZA A HIRHEZ

Nálam a képkereső részével már a google elé lépett, de még mindig guglizok, ha nem képet keresek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!