iPon Hírek

10 TB-os WD Purple merevlemez érkezett

Dátum | 2017. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital több merevlemez sorozatot is kínál annak érdekében, hogy a különböző felhasználói igényeket, illetve a különböző feladatokkal járó terhelésformákat minél hatékonyabban ki tudja szolgálni. Remek példa erre a WD Purple sorozata, amelynek tagjai 24/7 üzemmódban működő biztonságtechnikai kamerarendszerekhez készültek – ez a sorozat most egy új modellel gyarapodott, ugyanis elkészült a legnagyobb adattároló kapacitású tag, amelyre 10 TB-nyi felvétel fér.
A HelioSeal technológiával készített 10 TB-os WD Purple merevlemez héliummal töltött házzal rendelkezik, amelynek számos előnye van. Egyrészt segít az adattároló kapacitás hatékony növelésében, hiszen a HDD korongok közelebb helyezhetőek el egymáshoz, mint a tradicionális megoldásoknál, másrészt a fogyasztás és a zajszint csökkentésében is segít. A Purple sorozatra jellemzően most is a kínálat részét képezi az AllFrame 4K technológia, ami egyre komolyabb szerepre számíthat, hiszen míg 2017 folyamán csak 2%-os volt a 4K-s felbontással dolgozó biztonságtechnikai kamerák piaci részesedése, addig 2020-ra már 29%-ra emelkedik, azaz hatalmas mértékű növekedés előtt áll a piac. Az említett technológia egyébként az ATA Streaming támogatást egészíti ki egy szabadalmaztatott gyorsítótár-menedzselő módszerrel, ami segít a képkocka-veszteség csökkentésében, valamint biztosítja az adatfolyamok folyékony futását és a lejátszás zökkenőmentességét is. Az új WD Purple merevlemez akár többlemezes biztonságtechnikai rendszerekben is helyet kaphat, ahol éves szinten 180 TB-nyi adatforgalommal terhelhető.
Az új merevlemez akár nyolclemezes környezetben is kiválóan helytállhat, kamerák terén pedig akár 64 HD modell videófolyamjainak kezelésére is képes – érdekesség, hogy eddig a WD Purple család korábbi tagjainál „csak” 32 kamera kezelhetőségéről tett említést a hivatalos tájékoztatás. Az újdonság elődeihez hasonlóan kiválóan alkalmas folyamatosan üzemelő otthoni vagy kisüzleti NVR és DVR rendszerek kiszolgálására, feladatait pedig megbízhatóan, alacsony fogyasztás mellett végzi. A héliummal töltött merevlemez természetesen 3,5 hüvelykes formátumban, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkezik, HDD korongjai pedig percenként 5400 fordulatot tesznek meg. Gyorsítótárból összesen 265 MB-nyi áll rendelkezésre, a többi technikai adatot azonban egyelőre nem árulta el a gyártó – a hír írásakor hivatalos PDF csak 8 TB-ig tartalmazta a különböző modelleket. Az viszont már kiderült, hogy a 10 TB-os WD Purple 3 év jótállással, 399 dolláros áron kerül forgalomba és már el is érhető
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tibaimp
2017.04.06. 12:00
"Gyorsítótárból összesen 265 MB-nyi áll rendelkezésre..." -- szerintem 256MB, mert annyi szokott lenni (az kettőnek a hatványa).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!