iPon Hírek

$100 alatti laptop a HiVision-től

Dátum | 2008. 09. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az IFA show alkalmával a kínai illetőségű HiVision egy olyan géppel állt elő, amely már puszta létével is élesen kritizálja az OLPC-laptopot, mivel azzal ellentétben ténylegesen megvalósította annak az eredeti célkitűzését, nevezetesen a $100 alatti árat, miközben maga is kínálja szinte mindazt, amit az is.

Természetesen ez is egy Linux-alapú gép (bár hogy melyik disztribúció, azt nem közölték - de valószínűsíthetően valamilyen egyedi változatról lehet szó), így teljes "polgári neve" a következőképpen hangzik: HiVision miniNote Linux Laptop (mily' meglepő...), jellemzőit tekintve pedig egy MIPS-alapú processzorral, valamint 128MB RAM-mal szerelték fel, plusz Wi-Fi-vel és kemény 1GB flash memóriával. Található még rajta továbbá SDHC-kártyaleolvasó és három USB-port, valamint egy Ethernet-csatlakozó éppúgy, ahogy audio be- és kimenetek is.

Szoftver-téren előtelepítik rá a Skype-ot és egy meg nem nevezett, dedikált csevegőprogramot, böngészőként pedig a Firefoxot. Szövegszerkesztő funkciók ellátására AbiWord-öt kínálnak, mellette pedig ott van természetesen az összes szabvány alkalmazás is (médialejátszó, hangrögzítő, képszerkesztő, stb.), plusz az automatikus szoftverfrissítés lehetősége is támogatott. Az aksi elvileg három órát bír.

A ténylegesen $100 alatti árban (pontos érték: $98) kapható, fekete változatot majd csak októberben indítják útjára, viszont a képen látható rózsaszín darab $120-ért már most is kapható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.09.11. 21:12
A fogyasztása még érdekelne, meg az is mire ideér, ha persze ideér mennyi be fog kerülni,mert az EEE-re is raktak rendesen hasznot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!