iPon Hírek

100 megabites ADSL akár pár éven belül

Dátum | 2007. 11. 09.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Ausztráliai kutató olyan technológiát fejlesztett ki, amivel az ADSL-vonalakban jelentkező interferenciát le lehet csökkenti, és így akár 100-szoros sebességet is el lehet érni ugyanazon a vonalon. Ráadásul a technológia rövid időn belül, akár 2-3 év múlva a piacra kerülhet.

A Melbourne-i egyetemen a 29 éves Dr. John Papandriopoulos PhD szakdolgozata tartalmazza azokat technikákat és metódusokat amivel matematikai algoritmussal lehet csökkenteni az interferenciát a DSL vonalakon. A kutatás nemzetközi ismertségre tett szert, mivel az ADSL-vonalakban történő gyakorlati alkalmazásával a sebesség 1-10 Mbps-ról 100 Mbps-ra vagy még többre tornázható fel.

Egy ilyen növekedés forradalmasítaná az internet iparágát világszerte. Dr. Papandriopoulos-nak két szabadalma van függőben a kutatásával kapcsolatban, ami nagy valószínűséggel hatalmas hírnevet és gazdagságot hozhat számára.


Az Ausztráliában született tudóst elcsalta a Szilikon-völgybe a Stanford-i Egyetem mérnök professzora John Cioffi, akit a "DSL atyjaként emlehetnek" az első DSL-modemekben lévő chipek kifejlesztése miatt. A professzor elolvasta Dr. Papandriopoulos PhD szakdolgozatát, és állást ajánlott fel neki az induló ASSIA nevű cégénél. Ezt John elfogadta és már úton is van a hírnév és meggazdagodás felé.

A Melbourne-i egyetem szintén nem maradt el az ifjú tehetség díjazásával, számos kitüntetést adományoztak a neki. Nem titok, miért ilyen boldog az egyetem: Dr. Papandriopoulos az egyetemnek adja át a szabadalmait így az intézmény hatalmas haszonra tehet szert. Azonban minden bizonnyal Dr. Papandriopoulos is részesülni fog a technológia alkalmazásából származó jogdíjakból. Az egyetem folyamatosan kutatja Dr. Papandriopoulos találmányának kereskedelmi elterjesztésének lehetőségeit.

A feltaláló állítása szerint a technológiája praktikusabb és könnyebben implementálható mint a konkurens megoldások. Szerinte a piacon 2-3 év múlva már meg fognak jelenni az ezt kihasználó eszközök.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2007.11.09. 00:34
Ausztráliai kutató olyan technológiát fejlesztett ki, amivel az ADSL-vonalakban jelentkező interferenciát le lehet csökkenti, és így akár 100-szoros sebességet is el lehet érni ugyanazon ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2007.11.09. 16:50
Mire célzol pontosan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.11.09. 22:52
(Vendég_elfmage_* @ 2007 Nov 9, 17:59) [snapback]8079[/snapback]
"akár 100-szoros sebességet is " - az ugye 1-10 Mbps-nél 100-1000 Mbps-t jelent. Már máshol is utánaolvastam, szó sincs ekkora sebességről. írja azt, hogy többszörösére. így közelebb jár az igazsághoz.
Más cikk:
http://www.hwsw.hu/hirek/34594/DSL_sebesse...oltes_jovo.html

Akkor parancsolj a forrás
http://www.dailytech.com/Aussie+Student+Su...article9569.htm

Senki sem emlegetett 1gigabites ADSL-t. Marketing szempontból a 100x valószínűleg az 1ből indul ki, ezért van a címben 100Mbit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!