iPon Hírek

100 TB-nyi űrkép a Microsoft-nak

Dátum | 2009. 03. 25.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft, hogy felzárkózzon a Google mellé, szerződést kötött a NASA-val, aminek értelmében az év folyamán 100 TB-nyi "űrképet" fog szolgáltatni az űrkutató központ a redmondi vállalatnak, amiket a WorldWide Telescope weboldalon keresztül szeretne az közzétenni a nyilvánosság számára.

Úgy látszik a Föld már érdektelen lett, elvesztette vonzerejőt, nem hordoz semmi újdonságot, míg a világűrt egyre több érdeklődés övezi. Ennek a folyamatnak az egyik bizonyítéka a Microsoft új bejelentése is. A vállalat "olyan technológiát és infrastruktúrát szeretne kifejleszteni a NASA-val együtt, ami szükséges az érdekes NASA-adatok WorldWide Telescope-on keresztüli elérhetővé tételéhez". Aki még nem ismerné, a WorldWide Telescope nevű szoftver a Microsoft online virtuális teleszkópja, amivel felfedezhetjük az univerzumot.


A vállalat oldalán 2009 vége felé lesznek elérhetők a képek, melyek között olyanokat is láthatunk majd amiket a 2005 augusztusában elindított Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) vagy Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) készített. Még 2006 decemberében a Google-lel is kötött hasonló egyezséget a NASA, aminek értelmében képeket és adatokat tudott közzétenni a Holdról és a Marsról a keresőóriás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.03.25. 10:35
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!