iPon Hírek

1000 dolláros UHD monitor az LG-től, HDR10 támogatással

Dátum | 2017. 03. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az LG egy új monitorral jelentkezik, ami ezúttal azért érdekes, mert HDR10 megfelelőséggel rendelkezik, így a hagyományos monitorokhoz képest élénkebb színvilággal, jobb kontraszttal és magasabb maximális fényerősséggel dolgozik, extraként pedig még FreeSync támogatást is kapott.
A 32UD99-W típusjelzéssel rendelkező monitor vékony kávával és elegáns állvánnyal érkezik, alapját pedig egy 31,5 hüvelykes képátlójú IPS panel adja. A HDR10 megfelelőséggel büszkélkedő monitor megjeleníthető színárnyalatok tekintetében a DCI-P3 színteret 95%-ban képes lefedni, de a színtér szükség esetén gyorsan és egyszerűen változtatható, ami a grafikusok, illetve a kép- és videoszerkesztők számára jöhet különösen jól.
Az új monitor 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, maximális fényerőssége pedig 550 cd/m2, ami a hagyományos monitorok 250-350 cd/m2-es értékéhez képest igen nagy előrelépés. A kontrasztarány szintén jobb, hiszen a szokásos 1000:1 helyett 1300:1 értéket képvisel, a GtG válaszidő azonban 5 ezredmásodperc, a maximális képfrissítési ráta pedig 60 Hz-nél tetőzik – utóbbi paraméterek gamer szemmel nézve nem túl vonzóak. Van viszont FreeSync támogatás, vagyis a képfrissítési ráta dinamikusan, a GPU képkocka-sebességéhez igazodva váltakozhat, ám a mozgástér elég szűk, hiszen a FreeSync támogatás ezúttal csak 40 és 60 Hz között működhet.
Videó bemenetek terén USB-C, DisplayPort és két darab HDMI 2.0a csatlakozót kínál a monitor, de van rajta kétportos USB 3.0-s hub is, ami a perifériák csatlakoztatásakor jöhet különösen jól. Az USB-C porton keresztül természetesen nem csak adattovábbításra nyílik lehetőség, de ezzel egy időben az adott noteszgép akkumulátora is töltődhet.
A gyári felszereltség része még két darab 5 wattos beépített hangszóró is. A monitor támogatja a PiP (kép a képben) módot, de képernyő-felosztó szoftver is jár hozzá, így kényelmesebben elrendezhetőek a megnyitott alkalmazások ablakai. A gyári állvány a kijelző döntésére, magasságának módosítására, illetve pivot/portré módba történő elforgatására is lehetőséget ad. Az LG 32UD99-W rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára 999 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pdx06
2017.03.22. 16:34
Drága és kicsi. Inkább akkor tévé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. eriol pdx06
2017.03.22. 17:01
Ja drága kicsit, inkább elviszem görgőztetni a felniket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. katt777
2017.03.23. 14:18
Világ életemben LG monitoraim voltak, mígnem megvettem ennek a 27"-es kistestvérét. 2 hét alatt másfél tucat pixel meghalt (szóval 4k LG-panelt ne!), és olyan ügyesen van 3 cég között átszőve a garancia, hogy az gyakorlatilag nem létezik. Bérszerviz van (a garancia füzetben saját gyári szerviz, fényképpel!), amely visszaküldi a hibás terméket „jó” minősítéssel (külön hívásra, miután már bő 1 hónapja ülnek rajta), az LG többszörösen hangsúlyozva semmi felelősséget nem vállal a termékeiért, hangfelvételen), forduljak a már elsőre is paraszt bérszervizhez, fogyasztóvédelem futott velük pár kört (minden dokumentálva), de ugyanoda jutottak, semmi bünti, minden legális, a forgalmazó kapott ejnyebejnyét. Hát köszönöm, LG-t akkor sem veszek többé, ha 10e Ft-ért adnak 50" 200Hz-es forgatható hajlított HDR monitort G-sync-kel. Meg még azoktól a márkáktól, akik ugyanezt az utat használják. Természetesen felsőbb helyre nemzetközi honlapon sem lehet panaszt tenni, ami jól mutatja a cég hozzáállását. Hangsúlyoznám, hogy NEM iponos vásárlás volt. A poén: az ósdi, szar LCD minitoroknál bevált finom dörzsölgetés megoldotta a problémát a 160e-s modern 4k megjelenítőn...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!