iPon Hírek

1000W-os moduláris tápegység a Nexus-tól

Dátum | 2009. 06. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Nexus kínálata egy új, 1000W-os moduláris tápegységgel bővült, amely hatalmas teljesítménnyel áll a felhasználók és extrém konfigurációik rendelkezésére, mindezt pedig alapjáraton rendkívül halkan, 15 dB körüli zajszinttel teszi a nagyméretű, igen halk ventilátornak köszönhetően.Az 1000W-os, aktív PFC-vel is ellátott újdonság egyetlen 12V-os ággal rendelkezik, ezen maximum 75A áramerősség folyhat keresztül, így a termék 900W-os teljesítmény leadására képes, ami igazán figyelemre méltó. A termék kiérdemelte a 80 Plus minősítést, azaz hatásfoka folyamatosan 80% felett helyezkedik el, ami manapság már átlagos tulajdonságnak mondható a tápegységek piacán. A termék 50%-os terhelés mellett nyújtja a legmagasabb, 85,6%-os hatásfokot. Az alkatrészek hűtéséről egy 13,5 cm-es átmérővel rendelkező ventilátor gondoskodik, amely maximum 1500-as percenkénti fordulatszámon üzemel.

Információ a hatékonyságról.
A ventilátor zajszintjének alakulása a terhelés függvényében.
A ventilátor belsejében kettős golyóscsapágy helyezkedik el. Az egység a pillanatnyi terhelésnek megfelelően változtatja fordulatszámát, így például 100%-os terhelés esetén a grafikon szerint már 30 dB(A) zajszint mellett üzemel. A moduláris felépítésnek köszönhetően a rendszerből az éppen használaton kívüli kábeleket egyszerűen száműzhetjük, ez pedig nem csak a rendszer kinézetén, de a szellőzésen is jelentősen javít.

A fix- és moduláris kábelek pontos száma.
A Nexus RX-1K összesen 10 darab négytűs MOLEX csatlakozót, két darab Floppy tápcsatlakozót, 9 darab SATA tápkábelt, valamint két darab PCI Express 6+2 tűs csatlakozót és két darab hat tűs PCI Express tápcsatlakozót tartalmaz.


A Nexus RX-1K rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, a termék ajánlott végfelhasználói ára 159 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!