iPon Hírek

11 mm vastag, 40 hüvelyk átmérőjű HD LCD-kijelző

Dátum | 2007. 10. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung ezen a héten fogja bemutatni az eddigi legvékonyabb 40 hüvelyk méretű HD LCD TV-jét a Yokohama-ban megrendezésre kerülő FPD International 2007-n.

A vastagság a HDTV kijelzőknél egy nagyon fontos szempont. LCD vagy plazma tv-knél a vastagság átlagosan 13 és 15 centiméter között változik. Vannak olyan termékek is, amik ezeknél jóval vastagabbak.


A Samsung által bemutatásra kerülő kijelző teljes HD képeségekkel rendelkezik, 40 hüvelyk átmérőjű és csak 11 mm vastagságú. Maximálisan 90 watt energiát fogyaszt és a LED-es háttérvilágításával az NTSC színtelítettség szabványában meghatározott 92 százalékot teljesíti.

A 11 miliméteres vastagságával a dél-koreai vállalat a Sony XEL-1 OLED kijelzőjének szeretne konkurenciát állítani.

Sony XEL-1 OLED
Részlet a Wikipedia-ból:

"A HDTV (High-Definition Television) egy televíziós sugárzási norma, amely az eddigi (PAL, SECAM, NTSC) szabványoknál jelentősen nagyobb felbontású képet tesz lehetővé. Az ilyen közvetített adás már digitális formában továbbítódik, eltérően a korábbi Európában és Japánban történt analóg átviteltől. Félreértések elkerülése érdekében meg kell jegyezni, hogy a névben szereplő High-Definition elsősorban a felbontási specifikációkból adódó előnyösebb megjelenítési lehetőségekre céloz, mintsem a mindenkori kép minőségére, élességére, amely már nagyban függ a felvétel körülményeitől."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.24. 07:34
A Samsung ezen a héten fogja bemutatni az eddigi legvékonyabb 40 hüvelyk méretű HD LCD TV-jét a Yokohama-ban megrendezésre kerülő FPD International ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!