iPon Hírek

110 millió dolláros büntetés a TorrentSpy-nak

Dátum | 2008. 05. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A TorrentSpy - aki a legnagyobb külföldi torrent oldalak egyike volt - március 24-én bezárta weboldalát és a pereskedés hatására befejezte az egyesek szerinti jogsértő cselekedetét, azaz az illegális tartalmak letöltéséhez szükséges torrent fájlok terjesztését. Az említett oldal rendkívül népszerű torrent-kereső website volt, ám most úgy tűnik, hogy az üzemeltetők ennyivel sajnos nem fogják megúszni a dolgokat, ugyanis az ügy bíróságra került, ahol a TorrentSpy elvesztette a pert az MPAA-val (Motion Picture Association of Amerika, azaz Amerikai Mozgókép Szövetség) szemben.

A kaliforniai szövetségi bíró, Florence-Marie Cooper úgy látta a helyzetet, hogy a TorrentSpy a korábbi cselekedetének tekintetében bűnös, ezért a bíróság rendkívül nagymértékű büntetést szab ki rá, amely egészen pontosan 110.970.000 dollárt jelent. Hasonló mértékű büntetést még nem szabtak ki hasonló bűncselekményért, így az ítélet precedens értékű.

A TorrentSPy keresője ma már a múlté.
"A TorrentSpy elmarasztalása a stúdiók győzelmeként fogható fel: az ítélet azt demonstrálja, hogy a hasonló kalóz oldalak nem folytathatják tevékenységüket anélkül, hogy szembe ne néznének a jogtulajdonosok által indított könyörtelen bírósági eljárással." - nyilatkozta az MPAA vezérigazgatója, Dan Glickman.

A TorrentSpy ügyvédei várhatóan nem hagyják szó nélkül az ítéletet, és megpróbálnak majd fellebbezni, illetve hatást gyakorolni a bíróságra, hogy megváltoztassa jelenlegi döntését. Hogy mekkora sikerrel járnak, az hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. n1x!t
2008.05.08. 21:12
hmm.. pedig mekkora oldal volt.. kár érte... és szerintem nagyonkevés az az ember aki ne járt volna már ott..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. n1x!t
2008.05.08. 21:12
kevesen vannak azok az emberek akik nem ismerték* hát igen jól megfogalmaztam.. sorry
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.05.09. 14:31
Attól hogy a TorrentSpy-t bezárták még maradt egy rakás másik torrent oldal...
És igaz, aki gazdag és annak ellenére sem hajlandó megvenni semmit, azt büntessék meg nyugodtan, mert ott két dolog között dönt:
- megveszi jogtisztán egy boltban, amin nem veszít semmit
- menőzik a haveroknak hogy ő már ezt is letöltötte, vagy esetlegesen még terjeszti is

De aki ilyen csóró mint pl. a magyarok nagyobb része is, ott ez a kérdés arra módosul hogy:
- letölti megkérdőjelezhetően jogsértő módon, ezzel megadva magának az esélyt, hogy élvezze a nyomorult kis életét
- kimegy a többi p*raszt közé bandázni meg cseszegetni a jónépet, vandálkodni stb, merthogy otthon a világon semmit nem tud csinálni...

Mert ugye mint többen is mondták már előttem, szerencsétlen csóró magyar örül annak is ha a gépét 5 évente fejleszteni tudja, nemhogy még havonta megvegyen rá mondjuk 5 szoftvert. Igen 5-öt, nem 1-et, 5-öt, mert annyira minősíthetetlenül rosszak a mai szoftverek, most már nem csak a játékok hanem közel minden, hogy megéri őket sorra cserélgetni az ember...

Más: mi van ha valaki csak azért tölt le valamit, hogy kipróbálhassa / megtudhassa, hogy megéri-e megvenni?

Megint más:
Történt kb. 1 évvel ez előtt, hogy édesanyámnak meg szerettem volna venni a kedvenc sorozatát... Hamar lemondtam róla (nem, nem írom ide hogy más módon jutottam hozz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dice
2008.05.09. 16:13
Tyrel és XiX megmondta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!