iPon Hírek

11Gb/s vezeték nélkül Sony-módra

Dátum | 2010. 02. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A sebesség óriási, a távolság parányi: 14 mm-en belül garantálja a címben említett tempót a Sony új alkotása. Célja ennek megfelelően nem is a szupergyors hálózatok kiépítése, hanem a különböző elektromos készülékeken belüli vezetékkavalkád leváltása és az áramkörök modernizálása.

Ideje is volt már valami ilyesminek, elvégre a hordozható készülékek is egyre nagyobb adatmennyiséggel dolgoznak - ha pedig a vezetékes kapcsolat eléri a kapacitása határát, még több vezeték és feldolgozó komponens kell a plusz adat kezeléséhez, ez pedig egyre bonyolultabb és egyre nagyobb áramkör-csomagokat és -lapokat eredményez.


Itt lép be tehát a képbe a nagysebességű, vezeték nélküli adatátvitel: használatával nagyban visszanyeshető a szükséges vezetékek mennyisége, enyhíthető az áramkörök terhelése, és ezzel együtt elkerülhető azok felesleges túlkomplikálása és túlméretezése is, elősegítve a további miniatürizációt, fokozódó teljesítmény mellett.

A Sony új megoldása 30-tól 300GHz-ig terjedő frekvenciájú, 1-től 10 mm-ig változó hosszúságú hullámokat használ; a nagy sebesség mellett ennek további előnye az is, hogy rendkívül kis antennák is elegendőek hozzá, amelyek minden további nélkül, igen olcsón integrálhatóak egyetlen chipbe is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Insignia
2010.02.15. 11:56
jah csak arról nem beszélnek hogy mekkora a latency a kábeleshez képest
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Merwenus
2010.02.15. 12:28
meg arról, sem, hogy míg egy 10mmes kábel kerül 1 forintba, és nem foglal smmi helyet, addig egy ilyen kis szerkezet minimum 3-4 centit elfoglal sztem, és nem mellsles nem 1 forint
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!