iPon Hírek

1.2 Gbps-es műholdas net Japánból

Dátum | 2008. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Fellőtték a japánok a Kizuna műholdat, amelytől nem kevesebbet várnak, mint csúcsebességű internetet Japánban és a környező országokban. A 342 millió dollár összköltségű projektet a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. és a Japán Űrügynökség (JAXA) vezeti.

Összehasonlításképp: a jelenlegi ADSL kapcsolatok általában 8 Mbps alatti átviteli sebességet tesznek lehetővé, míg az új műholdas rendszertől 1,2 Gbps-t várnak. Ahhoz pedig, hogy az ember élhessen ezzel a sebességgel, csupán egy megfelelő vevőantennára lesz szüksége.

A műholdat a tervek szerint júliusban aktiválják, miután minden pozicionálást, beállítást, tesztet és vizsgálatot elvégeztek rajta. Azonban a projekt lényege nem csak a gyorsaság, hanem a biztonság is, mivel a műholdas kapcsolatot semmilyen földi baleset vagy katasztrófa nem teheti tönkre, ami a gyakorlatilag állandó földrengésveszélyben élő országban egy hatalmas pozitívum lehet.

Ha pedig minden jól megy és beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor talán abban is bízhatunk, hogy világszerte is elterjed majd ez a módszer - ez esetben már csak az lesz a kérdés, hogy mennyibe is kerülne majd egy ilyen kapcsolat előfizetése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!