iPon Hírek

1200 eBay-felhasználó adatait szerezték meg hackerek

Dátum | 2007. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Komoly biztonsági riadóra ébredt tegnap reggel az eBay; több, mint 1.200 felhasználójuk adatait - így telefonszámokat és hitelkártya-adatokat is - tették fel hackerek az oldal biztonsági ügyeket tárgyaló fórumára.

Az eBay természetesen azonnal ellenőrizte, hogy az információ pontos-e, és rá is kellett döbbenniük, hogy valóban komoly lehet a biztonsági rés, mivel a fent említett fórumhozzászólások is láthatólag az érintett felhasználók nevéről érkeztek.

Közölték azonban azt is, hogy a hitelkártya-adatok pontatlanok voltak: "A hozzászólások csak LÁTSZÓLAG tartalmaztak hitelkártya-adatokat is. Valójában azonban ezek az adatok semmiféle összefüggésbe nem hozhatóak az érintett felhasználókról tárolt pénzügyi adatokkal, sem nálunk, sem pedig a PayPal-nél.

Az incidenst követően az eBay fórumai ideiglenesen elérhetetlenné váltak, bár egy felhasználó készített egy videófelvételt a támadó hozzászólásokról és közzétette azt a YouTube-on, amit aztán onnan sürgősen el is távolítottak az oldal felhasználási feltételeinek megszegése miatt
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.27. 16:31
Komoly biztonsági riadóra ébredt tegnap reggel az eBay; több, mint 1.200 felhasználójuk adatait - így telefonszámokat és hitelkártya-adatokat is - tették fel hackerek az oldal biztonsági ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!