iPon Hírek

128GB-os Wi-Drive a Kingstontól

Dátum | 2012. 12. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Wi-Drive családban eddig egy 32 GB-os, illetve egy 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló modell volt csak jelen, mostantól azonban 128 GB-os változatban is elérhetjük a hasznos kis kiegészítőt, amellyel kibővíthetjük mobil készülékeink tárhelyét.


Az újdonság 128 GB-os tárhelyét Android és iOS alapú mobil eszközökkel egyaránt használhatjuk. Ahhoz, hogy a Wi-Drive tartalmát az adott készülékről elérhessük, szükség van az ingyenes Wi-Drive alkalmazás letöltésére, amely Androidra a Google Play App Store-ból, iOS-re az Apple App Store-ból, Kindle Fire-re pedig az Amazon Appstore-ból szerezhető be. Az alkalmazás segítségével megtekinthetjük a Wi-Drive-on tárolt videókat és képeket, de akár zenéinket is lejátszhatjuk róla.

Az új Wi-Drive elődeihez hasonlóan beépített akkumulátorral érkezik, amely egyetlen teljes töltés hatására nagyjából négyórányi üzemidőt kínál. Az akkumulátort a mellékelt USB 2.0-s kábelen keresztül könnyedén tölthetjük, sőt, ezzel egy időben tartalmakkal is megtölthetjük a NAND Flash alapú tárhelyet. A Wi-Drive 802.11 g/n típusú WiFi adaptert alkalmaz, és egyszerre összesen három mobil eszközt tud kiszolgálni.

A 121,5 x 61,8 x 9,8 milliméteres mérettel érkező Wi-Drive természetesen adattitkosítással ellátott WiFi kapcsolat beállítására is lehetőséget ad. (WEP/WPA/WPA2) Amennyiben mobil eszközünkkel a Wi-Drive-hoz kapcsolódunk, akkor a WiFi-s internetkapcsolatról sem kell lemondanunk, ugyanis néhány beállítás elvégzése után a Wi-Drive meglévő WiFi-s hálózatunkkal is össze tudja kapcsolni az adott mobil eszközt.


Mi korábban már kipróbáltuk a Wi-Drive sorozat egyik tagját, a tapasztalatainkat összegző cikket itt találják az érdeklődők. Az új, 128 GB-os adattároló kapacitással érkező Wi-Drive hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd. Az biztos, hogy az újdonságra is egy év garancia jár, csak úgy, mint elődeire.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. coolpet
2012.12.17. 09:44
Ez nemtudom mire lenne jo Prison break - Skulla.

hogy wifin hasznalni tudjuk, szoftver kell hozza, tehat nem igazan mobilis gepek kozott, mert mindenhova telepiteni kell. Ha meg ott az usb kabel, akkor minek a wifi?

Android, tabla, ios, tok jo, mert otthon feltoltom, adatot teszek ra, majd megyek az utcan, es szolok havernak, te hallottad mar az XY uj albumat? itt van nalam, csak toltsd le appstorebol a softot, csatlakozz a zsebemben levo ssdhez, es huzd at lol

Nem erre van a bluetooth meg a nagykapacitasu memoriakartyak?
Ez a gazdagok es lustak jatekszere lesz, aki csak a zsebeben setalgat a melohelyen, es minden gephez odaulve eleri a vinyon levo tartalmat a megfelelo szoft tellepitese utan, de idonkent fel is kell dugni tolteni .

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leslieke
2012.12.17. 11:03
ocsabiSSD van benne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bmakszim
2012.12.17. 11:05
SSD van benne. Állományokat pedig nem lehet telefonra, ill. telefonról rámásolni, only streaming. Értelme igazán iphone-oknál van, ugye, mert ott nem játszik a memóriakártya. Nekem pl van egy 8GB-os 3GS-em. Szeretek nagyon zenét hallgatni menet közben, rengeteg albumom van, ami rendes minőségben nem fér rá a telefonomra. Időm, pedig nincs állandóan losslessből konvertálni aac-be, szinkronizálni, kiválogatni éppen most melyik legyen fenn. Emiatt épp mostanában gondolkoztam el egy ilyen kütyün. Bár, lehet egyszerűbb lenne venni egy mp3 lejátszót+memóriakártyát, de melyikhez tudnám használni a Fiio E11 erősítőmet LOD-dal? Ráadásul ez az SSD kiváltaná az állando itunes szinkronizálást is, csak usb-n rámásolnám, ami kell. Tud ez hasznos is lenni, csak ahhoz képest túl drága. Vannak HDD-vel szerelt verziók is, sokszor ekkora kapacitással, de azokat nem szívesen hurcolásznám az utcán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!