iPon Hírek

$140 millió büntetés a Microsoftnak

Dátum | 2007. 11. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Egy texasi bíróság ítélete szerint a Microsoft 140 millió dollár kártérítést köteles fizetni, miután jogtalanul visszaélt egy bejegyzett jelszavas védelmi rendszer szabadalmával.

A Windows XP és az Office 2003 ugyanis a felperes Z4 Technologies állítása szerint az ő tulajdonukban álló szabadalommal rendkívül arcátlanul élt vissza - azzal a két, jelszó-jellegű biztonsági kóddal működő rendszerrel, amivel egyaránt aktiválhatóak és deaktiválhatóak a termékek.

Mi több, ugyanezen a címen megtámadták az Autodesket is, mivel ők az AutoCAD és a Maya esetében követtek el hasonló jogsértést; a büntetési tételt az ő esetükben 18 millió dollárban határozta meg a bíróság.

A vereség ugyan súlyos mind az Autodesk, mind pedig a Microsoft, számára, de az utóbbi esetében az éppen aktuális üzleti ügyeket nem érinti a dolog. David Bowermaster, a Microsoft szóvivője szerint ugyanis az ügyben sem a Vista, sem pedig az Office 2007 nem érintett. Továbbá, a jogvita ellenére azt sem hiszik Redmondban, hogy akár az XP-n, akár az Office 2003-on emiatt bármiféle technikai változtatást is kellene eszközölniük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.30. 13:26
Egy texasi bíróság ítélete szerint a Microsoft 140 millió dollár kártérítést köteles fizetni, miután jogtalanul visszaélt egy bejegyzett jelszavas védelmi rendszer ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!