iPon Hírek

15 másodperc alatt bootol majd a Windows 7

Dátum | 2008. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows Vista-t rengetegen kritizálják azért, mert viszonylag lassan bootol. A Microsoft ezt a problémát már felismerte, és a legfrissebb információk alapján a Windows 7 esetében már rendkívül nagy figyelmet fognak fordítani arra, hogy a rendszer lehetőleg 15 másodperc körüli boot idővel rendelkezzen.


A hivatalos Engineering Windows 7 névre hallgató blogon Michael Fortin már írt néhány szót a Windows 7-ről és annak bootolási idejéről. A Microsoft egy külön csapatot alakított, akinek feladata kizárólag az, hogy a különböző rendszerek esetében jelentős mértékben csökkentsék az operációsrendszer boot idejét, hogy ezáltal a felhasználók még elégedettebbek legyenek. Fortin szerint a jó boot idő kevesebb, mint 15 másodperc, elmondása szerint manapság a Windows Vista Service Pack 1-es operációsrendszerrel ellátott gépek mintegy 35%-a képes 30 másodpercnél hamarabb bootolni. Ezt az adatot a Custumer Experience Improvement Program (Vásárlói Élmény Javítása) keretein belül névtelenül gyűjtötte össze a vállalat.

Az új csapat egyébként számos trükköt próbál bevetni, hogy gyorsabbá tegyék a rendszer bootolását. Ezekkel együtt a szakemberek arra is törekednek, hogy a meghajtóprogramok inicializálása a lehetőségekhez képes párhuzamosan történjen. A trükkök között szerepel az is, hogy a rendszer folyamatai közül csak a lehető legfontosabbak induljanak el, de nagy hangsúlyt fektetnek a processzor, merevlemez és a memória igények optimalizálására is. Fortin szerint a cél az, hogy az adott szolgáltatást, ha arra nincs állandó szükség, akkor nem indítják el csak akkor, ha a rendszer valóban igényli azt.

A Windows 7 egyébként 2010. előtt szinte egészen biztosan nem jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Fix3r
2008.09.04. 15:17
Nemtom nálam vista kb 20mp alat bebootol és marha gyorsan leáll , csak a tiger miatt nem veszek mac-et ami szerintem a tudásához képest rohadt drága is. Linuxot meg használjon az aki nem akar játszani.

Másrészt meg neten van egy csomó buher xp meg vista amit okos userek megcsináltak olyanra ,hogy kevesebb memoriát egyen , gyorsabban bootoljon stb, sajnos ez viszont sokszor a stabilitás elvesztésével jár, így inkább legyen "lassu" az oprendszerem de stabil.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pluto
2008.09.04. 20:48
Lehet hogy gyorsan bootol a 7 ,de az még érdekelne hogy milyen gépen próbálták ki, és volt-e egyáltalán vmi feltelepítve az 7-en kívül.Mert nekem is amikor újrarakom az XP-t betölt kb 15 mp alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2008.09.04. 20:52
Még mindig érdekel, hogy hol lehet tesztelőnek jelentkezni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bszoke88
2008.09.04. 21:46
mi az a beboot idő?!?

smaci
'normáliséknál' a készenléti állapottal ugyanazt éred el, csak nem foglal helyet a vinyón.

minek win7?

leviske
torrentről le lehet húzni az m1-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bszoke88
2008.09.05. 17:36
xman
először nekem sem sikerült x38-ra, a partíciócsinálást rontottam, aztán ment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2008.09.05. 17:47
Van itt valami régi compaq P4-es gépem 128 mega SD rammal ... winXPproSP2 genuine, BOX, nem OEM ... 7 másodperc alatt login screen, 3 másodperc alatt asztal .... aztán kávé+cigi szünet és negyed óra múlva fel is állt a rendszer, ami semmi egyébből nem áll mint betölteni egy antivírust egy tűzfalat meg wifin felcsatlakozni a hálóra. Ha ilyesmi bootolási folyamatra gondoltak akkor köszönöm szépen nem kérek belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.09.06. 17:06
ez igaz, viszont asztali gépeknél nincs sok jelentősége

általában
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.09.07. 16:49
gondolhatod, h megjártam már párszor.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!