iPon Hírek

$150-os Blu-ray lejátszók még az idén?

Dátum | 2009. 02. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Legalábbis a noname, belépő kategóriás - mondhatni "Tesco gazdaságos" - Blu-ray lejátszók ára az idei év folyamán már a $150-os árszintre is lesüllyedhet, állítja a DigiTimes egy friss jelentése.

Ehhez csatlakozik az Economic Daily News is, amely pedig arról ad hírt, hogy a Lite-On IT (Tajvan legnagyobb optikai meghajtó-gyártója) is beszáll a Blu-ray lejátszók piacára, mégpedig egy olyan darabbal, amelynek az árát szintén valahova $150 köré tervezik belőni.

Kapunk továbbá még egy kis háttérinformációt is, mivel az Economic Daily News arra is kitér, hogy a tavalyi év folyamán összesen mintegy ötmillió Blu-ray lejátszó került eladásra, az idei évre pedig ennek a mennyiségnek több, mint a dupláját valószínűsítik, mintegy 11 millió darabot.

Hogy ez a becslés mennyire reális, vagy mennyire optimista, azt természetesen csak az idő mutatja majd meg, de az tény, hogy a $200-os szint már most nemrég, karácsony környékén is megvolt, sok esetben pedig akár négy Blu-ray filmet is mellékeltek az egyes lejátszókhoz. Mivel pedig az árcsökkenés láthatólag tovább folytatódik, így legalábbis jók az esélyek a kereslet növekedésére is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.02.04. 17:16
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2009.02.04. 18:12
nagy hír, bravo! 40k-ért, (39.9) már van, nemtom melyik áruházban láttam, (EW, MM?), és nem noname. pana vagy samu, nem emlékszem...

ez itt 150 usd, mire ideér euro lesz belőle, így az sem kevesebb 40k-nál, hanem több, de legalább nevenincs....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!