iPon Hírek

16 gigás Corsair pendrive

Dátum | 2006. 12. 13.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A 16 gigabájtnyi adatot tároló pendrive a Corsair Flash Voyager családjának mostmár a legnagyobb tagja. Az eszközt műanyag burkolat védi, ami egy alapszintű víz és ütésvédelmet biztosít, bár az utóbbitól nem kell tartani, mert még egy közepes ütéstől sem megy tönkre a pendrive, nem úgy mint egy merevlemez.

A tárgyra visszatérve, az eszköz USB 2.0-ás interfésszel csatlakozik a számítógéphez, és 22 megabyte/másodperces olvasási és 7 megabyte/másodperc írási sebességgel rendelkezik. "Ahogy a magas minőségű (High-Definition) tartalom még jobban elterjed, a vásárlók egyre nagyobb hordozhatóságot igényelnek kedvenc videóikhoz, képeikhez, programjaikhoz, így egyre jobban növelni kell a hordozható eszközöt kapacitását is. Egy 16 gigabájt méretű pendrive-ra az egész Gyűrűk Ura trilógiát, vagy egy operációs rendszert is rakhatunk, és ezek mellett még marad bőven tárhely másra is."- nyilatkozta a Corsair mérnöke.


Ezen kívül még tartalmaz egy 8-bites hibajavító technológiát, valamint egy hozzáadott szoftvert, aminek segítségével lehetővé válik a 256-bites AES titkosítási eljárás használata.

A gyártó állítása szerint az eszköz rövid időn belül a boltokba fog kerülni, ajánlott fogyasztói ára pedig 299 dollár, azaz 60 000 forint lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.13. 16:37
vissza a hírhez

A világ egyik vezető memóriagyártója, a Corsair ma bejelentette 16 gigabájt tárolókapacitású hordozható flash ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!