iPon Hírek

16 ingyenes DLC a The Witcher 3-hoz

Dátum | 2014. 11. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Marcin Iwiński, a CD Projekt RED vezetője egy nyílt levélben közölte a világgal, hogy szerinte az AAA-játékoknál alkalmazott DLC-politika nagyon nem megfelelő, és egyáltalán nem felhasználóbarát. "Szeretjük a játékokat. Szeretjük gyűjteni őket, játszani őket, és minden ezzel kapcsolatos élményünk ehhez kapcsolódik. Ha megveszünk egy új címet, arra számítunk, hogy mindent megkapunk. Hogy megoldják a problémáinkat, és hogy több tartalmat kapunk, mint amennyiért fizettünk. Ezeknek az extra tartalmaknak nem is kell feltétlenül nagy kiegészítőknek lenniük, elég lenne néhány apróság, amitől fontosnak érezheti magát a játékos". "Sajnos egyre kevésbé kezelnek minket így a kiadók. Játékosként nagyon vigyáznunk kell a pénztárcánkra, mert meglepő módon egy-egy játék megjelenése után mindenféle csábító ajánlat kezd el feltűnni az online boltban, néha elég kemény áron. Nem most fizettünk egy csomót a játékért?" - teszi fel a kérdést Iwiński. Az úriember egyértelművé tette, hogy a CD Projekt RED-nél nem így akarják kezelni a játékosokat, így a The Witcher 3-hoz 16 darab kisebb DLC készül majd, melyeket mind ingyenesen bocsátják a rendelkezésünkre. És ez mindenkire vonatkozik: nem kell előrendelni, nem kell gyűjtői kiadást venni, sem pedig valamilyen üzlet speciális, promóciós példányát. A stúdió tervei szerint hetente érkezik majd egy-egy új DLC darabkra a játékhoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. mikej95
2014.11.07. 15:37
Erről tegnap olvastam, ez ám a marketing, pedig alap dolognak kéne lennie főleg a 3 nagy kiadó játékai esetén. Enchated edition-re is ingyen lehetett frissíteni az előző két játék esetén. Jó látni, hogy van még kiadó ami nem adta el a lelkét és a gerincét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Lazahunter mikej...
2014.11.07. 15:46
Mondjuk ettől még nem lesz normális, hogy ilyenek, mint a banner első három eleme, páncél szet, haj meg más kinézet DLC-nek van titulálva, sőt, előre beharangozva, és még azt is behírezik, hogy ingyenes ....... cseppet kifordult már ez a játékvilág, és olyanoknak kell örülni, amik magukban sem feltétlen normálisak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mikej95 Lazah...
2014.11.07. 16:56
Pont ez a lényeg, ez csak marketing. Szöges ellentettje annak ami a játékiparban megy. Kiadnak egy félkész játékot és még minden apróságért lehúzzák az embert 5-10$-ral. Ellenben ők kiadnak egy vállalható minőségű játékot(az előző Witcherekben is voltak bugok, de közel sem annyi, mint a mai AAA címekben) és mindenfajta apró vackot pár napos csúsztatásokkal ingyen.

Igen beletehették volna a játékba, de ez a lényeg. Megmutatja mennyire értelmetlen lehúzások az ilyen DLC-k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim Lazah...
2014.11.07. 17:50
Ha pénzért adják megkopasztanak, ha ingyen adják miért nem volt már benne alapból ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. blackconve...
2014.11.07. 18:38
Jó kis DLC paródia Kifigurázza az olyanoknak akik egy mapért meg egy fegyver skinért elkérnek 10 dollárt. Egyébként meg az a jelenség, hogy ez marketing fogásnak minősül erősen mutatja azt, hogy mennyire eltorzult ez az egész extra tartalom téma. Igenis alap dolognak kéne lennie, hogy egy megvett játékon amin némely AAA címek esetében több százmillió dolláros profit van néha megdobnak némi contenttel. De nem, ők inkább még azzal is lehúznak igaz Kotick bácsi sem arról híres, hogy fikarcnyit is érdekelné őt a játékosok világa a tárcájukon kívül. Még sok ilyen marketing fogást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nedcoleman black...
2014.11.07. 18:58
ott a pont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. srobi
2014.11.07. 19:16
Azt adják amire van kereslet. Ha valaki fizetne azért, hogy a célkeresztje rózsaszín legyen akkor azt is dlc-ben adnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mikej95 nedco...
2014.11.07. 20:59
Miért én nem ezt írtam?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. myckie2 Asagr...
2014.11.07. 21:09
Mert így jó cégnek állítják be magukat és a sok hülye gyerek beveszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.07. 22:07
Az meg se fordul a fejedbe, hogy tényleg jó cég..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ncsicso
2014.11.08. 01:03
Néhány hete feltettem a fiamnak a TW2-t, boltban vásárolt, eredeti, saját névre regisztrált, tehát minden teljesen legális. (az első rész is megvan, ugyanúgy dobozosban.) Telepítés után közölte a játék, hogy ő márpedig most frissíti magát. Nosza.... Néhány óra múlva kikapcsoltuk a gépet, mert csak szuttyogott. Másnap megpróbáltam a CD Projekt honlapjáról leszedni a patchet. Két érdekes dolgot közölt: az elő, hogy a patch 10 giga. A második, hogy azzal a sebességgel amit a szerver bír, másfél napig tart a letöltése.... Megmondtam a kölöknek, hogy egy túrót fogom én másfél napig töltögetni a 10 gigás patchet, de ha tényleg megveszi a Wirther 3-mat prémium kiadásban a megjelenéskor, ahogy tervezi, akkor megvonom a zsebpénzét.... Ennyit a jó cégről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim ncsic...
2014.11.08. 02:56
Hát igen, tényleg maximális pofátlanság, hogy 10 gigányi ingyen tartalmat adtak ki a játék megjelenése óta, amit rögtön az eredeti megjelenésekor kiadott tartalom mellé frissen telepíteni is akarna.

Rohadt mocskos CD Projekt, nincsenek tekintettel azokra akik még mindig kilobaudban mérik az internetkapcsolatuk sebességét ...

Az esetleg nem jutott eszedbe, hogy ha nem akarsz másfél napot várni akkor újratelepíted, és ezúttal tiltod tűzfalon a játékot, hogy ne akarjon frissíteni? Neem, egyszerűbb a játékfejlesztőt szidni, mert van pofájuk ingyen tartalommal bővíteni a játékukat.

Észreveszed magad ember?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sandor555
2014.11.08. 05:01
Respect!
Ez olyan cég, akitől nyugodtan rendelhetsz előre, nem fogsz csalódni.
Hasonlóról nem tudok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet ncsic...
2014.11.08. 15:14
Azt ugye vágod, hogy kb 20 órányi contentet tartalmaz az a 10 gigás patch. Amúgy se kötelező letölteni ha nem akarod kivárni. Amúgy folytatni is tudja, tehát mindig amikor használod a gépet letöltesz belőle valamennyit. Mellesleg nálatok lesz a hiba, mert nekem a max sebességgel szedte a szerverről (30 mbit-es netem van tehát kb 3,7 megával töltöttem le). Elég gyökér hozzáállásod van ehhez és ha valaki akkor a CD Projekt rohadtul nem érdemli meg hogy fújjanak rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. morgyi nemle...
2014.11.08. 23:57
Főleg hogy a saját gyerekétől vonja meg a szórakozást, mert lusta kivárni amíg leszed a gép 10 gigát. Persze nem akarok beleszólni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2014.11.09. 07:48
Tény hogy lassan tölti a patch-et és lassan is teszi fel SSDre is(órák de semmiképp nem mondanám napoknak), ezért én most a halloweeni akcióban megvettem Steam-en lustaságból(dobozos megvolt már), hátha akkor nem töltöget. Még nem próbáltam ki. Volt vagy 4 euro.
ncsicso, ha neked tényleg annyira lassan tölt akkor nem zavar semmiben, csinálhatsz mellette amit akarsz, a pingedet se fogja feltolni.
A konzolokat tudnám javasolni a hasonló embereknek, nekik van kitalálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aragorn256
2014.11.09. 10:17
ncsicso :Gondolom nem ezt a változatot vetted meg:
The Witcher 2 Enhanced Edition. Ez a teljes változat .Fel van patchel-ve is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY ncsic...
2014.11.10. 09:30
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!