iPon Hírek

1,6 TB-os SSD a Bitmicro-tól

Dátum | 2007. 11. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A mozgó alkatrészektől mentes SSD tárolóegységekről egyre több hír szól, ezek a megoldások számos előnnyel rendelkeznek a merevlemezekkel összehasonlítva. A Bitmicro most egy új terméket jelentett be, amely 600 GB-tal nagyobb tárterületet kínál, mint napjaink legnagyobb kapacitással rendelkező merevlemezei.

A Bitmicro újdonsága E-Disk Altima 4 Gb FC névre hallgat, a termék típusjelzésében szereplő 4Gb FC elnevezés a 4 Gb/s-os fibre-channel (üvegszál-csatornás) adatátvitelt takarja, ez az eljárás 230 MB/másodperces adatmozgatási sebességet tesz lehetővé. Ha az előbbi értékek esetleg nem lennének meggyőzőek: az Altima névre hallgató egység másodpercenként 55.000 I/O művelet elvégzésére képes, az újdonság hozzáférési ideje 30 és 100 mikroszekundum között helyezkedik el, ez 0,03-0,1 milliszekundumos időt jelent.


A BitMicro 1,6 TB-os újdonsága természetesen nem olyan készülék, ami csak úgy laptopokba szerelhető. Az információk szerint a BitMicro egy 3,5 hüvelykes, 1 hüvelyk vastag egységnél 640 GB-os tárolókapacitás elérésére képes, ez azt jelenti, hogy egy 2,5 hüvelyk vastag adattároló 1,6 TB adat tárolására nyújt lehetőséget. Az E-Disk Altima 4 Gb FC számos kisebb kapacitásban is elérhető lesz, egészen a 16 GB-os alsó határig, természetesen a legnagyobb kapacitású, 1,6 TB-os szörnyeteggel egyetemben.

Az új meghajtók mintapéldányai várhatóan 2008. első negyedévében készülnek el, a sorozatgyártás egyelőre úgy néz ki, hogy a következő év második negyedévétől fogva indul be. A BitMicro egyelőre nem hozta nyilvánosságra az újdonságok várható árát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.11.19. 14:59
vissza a hírhez

A mozgó alkatrészektől mentes SSD tárolóegységekről egyre több hír szól, ezek a megoldások számos előnnyel rendelkeznek a merevlemezekkel összehasonlítva. A Bitmicro most egy új ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.11.20. 18:24
Bizony, marha drágák ezek a cuccok, legalábbis jelenleg....
Az 1,6 TB-os SSD árát inkább meg se tippeljük, mert horribilis összeg jönne ki, amitől mindenki rosszul lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!