iPon Hírek

1600 MHz-es memória modulok SB noteszgépekhez

Dátum | 2011. 03. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Kingston új So-DIMM memóriamodulokból álló memóriacsomagokról rántotta le a leplet, amelyek azért bírnak komoly jelentőséggel, mert ezeknek a memóriacsomagoknak a tagjai minősülnek jelenleg a leggyorsabb So-DIMM moduloknak azok közül a termékek közül, amik kifejezetten a Sandy Bridge alapú noteszgépekhez készültek. A Kingston új memóriacsomagjai a teljesítményre kihegyezett konfigurációkat, valamint a játékosoknak szánt Sandy bridge alapú noteszgépeket veszik célba.


A HyperX sorozatba tartozó újdonságok a gyártó már jól ismert, kék színben pompázó HyperX hűtőbordáját hordozzák magukon. A So-DIMM modulokat tartalmazó csomagok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten olyan DDR3-as memóriamodulokat tartalmaznak, amelyek 1600 MHz-es órajelen üzemelnek CL9-9-9-27-es időzítés és 1,5V-os feszültség mellett. A Huron River névre keresztelt mobil platform szempontjából ez utóbbi, vagyis a feszültség értéke tekinthető kritikusan fontos pontnak, ugyanis a mobil Sandy Bridge processzorok beépített memóriavezérlőjénél is – csak úgy mint asztali társaiknál – 1,5V-os maximális feszültség alkalmazására van lehetőség anélkül, hogy a memóriavezérlő sérülne, legalábbis az Intel szakemberei korábban így nyilatkoztak.

A DDR3-1600 MHz-es So-DIMM modulok 2 GB-os, valamint 4 GB-os kapacitással készülnek és kétcsatornás memóriacsomagban érhetőek el. A HyperX sorozatú újdonságok közül a 4 GB-os kit, amely két darab 2 GB-os memóriamodult tartalmaz, 67 dollárba kerül, míg két darab 4 GB-os memóriamodullal ellátott 8 GB-os társáért 122 dollárt kell letenni az asztalra. Az új memóriacsomagok – amelyekre egyébként élettartam-garanciát vállal a gyártó – hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. mythbuster
2011.03.03. 12:04
Kérdés: Mi köze a Sandy Bridge -nek a memóriákhoz? Egy új BIOS és modul szükségeltetik csak, modul már van, egy BIOS update meg nem elképzelhetetlen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2011.03.03. 12:22
újdonságok a gyártó már jól ismert, kék színben pompázó HyperX

hát NEM gyönyörű ?

Ellenben egész jól pörög a kicsike ... csak ot a fesz kánya...

Sandy Bridge processzorok beépített memóriavezérlőjénél is mint asztali társaiknál is – 1,5V-os maximális feszültség alkalmazására van lehetőség anélkül, hogy a memóriavezérlő sérülne.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kinghaxor
2011.03.03. 13:33
Hát ez aztán igazán érdekes. Notikhoz csinálnak 1.5-ös 1600-as ramot a Sandy-hez, de az asztali konfigurációkhoz még nincs ramja a Kingston-nak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2011.03.03. 13:56
De van, csak nem 1600MHz-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!