iPon Hírek

1,68 milliárd euró bírság a Microsoftnak

Dátum | 2008. 02. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Rekordösszegű, 899 millió eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Microsoftra, mivel az nem tett eleget a korábbi antitröszt-szankcióknak. Az eredeti büntetés értékével együtt a Microsoftnak így már összesen 1,68 milliárd eurót kell fizetnie.

A Bizottság megemlítette azt is, hogy a Microsoft volt az első olyan cég, akit antitröszt-szankciók be nem tartása miatt kellett megbírságolni; soha egyetlen másik cég sem vetemedett még ilyesmire.

A Microsoft mindezt mindössze annyival kommentálta, hogy a büntetés a múltra vonatkozik, ők viszont már a jövővel foglalkoznak - amint ezt a legújabb "nyitásukkal", együttműködési elvükkel is tanúsítják.

Azonban a bizottság meglehetősen szkeptikus a redmondi óriás ilyesféle kijelentéseit illetően; korábban is hallottak már tőlük ilyeneket, amik aztán meg is maradtak csak kijelentéseknek. Ezt mutatja az is, hogy januárban további két vizsgálat is indult a cég ellen (az egyik az együttműködési elveket, míg a másik a különálló termékek egybecsomagolását illetően), amik újabb csapásokat tartogathatnak még a Microsoft számára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. danee91
2008.02.28. 16:40
(Vendég_Talga_* @ 2008 Feb 27, 18:56) [snapback]19515[/snapback]
És mennyi pénze lehet a Microsoftnak ha igy, ilyen lazán veszik a dolgokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!