iPon Hírek

16:9-es médialaptop a Gateway-től

Dátum | 2008. 09. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Csatlakozott a cég a 16:9-es arányú laptopokat kínáló gyártók soraihoz, és útjára indította az MC-sorozatot, amely  maga 16 hüvelykes méretével legfeljebb 1080p (1920x1080) felbontásra képes, a képernyője pedig üveglappal fedett.


Nincs azonban szégyenkeznivalója a gép többi részének sem, mivel teljes egészében igen stílusosra és megjelenésében is "fejlettre" alakították: krómozott szélek, háttérvilágított billentyűzet - a fényes külső burok közepén pedig egy bőrcsík húzódik végig. És bár a billentyűzet jobb oldalán elhelyezkedő, érintésérzékeny, videó- és zenevezérlő médiapad már interfész, valamilyen szinten maga is hozzá járul a gép hangulatos összképéhez.


Attól függetlenül azonban, hogy "gazdájával", az Acer-rel közösen a cég egy sajtótájékoztató keretében mutatta be az új szériát, a specifikációikról nem nagyon ejtettek szót - csak bemutattak mind AMD-s, mind pedig Intel-es változatokat, amelyekből vélhetőleg lesznek integrált (olcsóbb) és dedikált (drágább) videóval ellátott változatok is. Az egyik példagép, ha minden igaz, egy 2,26GHz-es Core 2 Duo-val működött.

Árakat szintén nem neveztek meg, viszont megjelenési időpontot igen: elvileg október vége-november eleje felé várhatóak - plusz utaltak rá, hogy addigra esetleg nyilvánosságra hozzák az áraikat is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!