iPon Hírek

17 éves titkos üzenet került elő a Dungeon Keeperből

Dátum | 2014. 07. 22.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Jonty Barnes, a Bungie termékigazgatója, és egyben a Destiny producere még anno 1997-ben, amikor a Bullfrognál dolgozott a Dungeon Keeperen elrejtett egy titkos üzenetet a játék futtatható állományába. Az üzenet így szólt: "Körbenézek az irodában... és csak a Keeper csapat fáradt arcait látom. Napi 16 órás, heti hét napos munkaidőben dolgoztunk közel 5 hónapig... a játékban a szívünk-lelkünk benne van, és büszke vagyok rá, hogy részese lehetek mindennek. Nemcsak azt remélem, hogy tetszeni fog nektek, hanem azt is, hogy tisztában vagytok vele, hogy mekkora munka van benne. Ideje aludnom... és élni az álmomat." Az üzenetre 17 éven keresztül senki sem figyelt fel, csak most került elő, amikor a GOG előkészítette a játékot az új kiadásra. A GOG-osok a felfedezés után kapcsolatba léptek a Polygon újságíróival, akik megkérdezték Barnest a szöveggel kapcsolatban. A producer megerősítette, hogy az üzenetet valóban ő írta bele a Dungeon Keeperbe, és elmondta, hogy 17 éve nem látta. "Különös. A Destiny-vel kapcsolatban is hasonlóak az érzéseim. Mindkét játékba beleadtam mindent, amim csak volt. Büszke vagyok, hogy mindkettőnek részese lehettem. Mindkettő megváltoztatta az életemet." A Dungeon Keeper volt az utolsó Bullfrog játék, amelynek fejlesztését az akkor még fénykorában lévő Peter Molyneux vezette. Az eredeti játék modern gépeken is futó változata GOG-on kapható, érdemes megvenni, ellentétben az EA által fejlesztett 2014-es pénznyelő mobil verzióval, amin még Molyneux is felháborodott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Enno
2014.07.22. 14:58
"Napi 16 órás, heti hét napos munkaidőben dolgoztunk közel 5 hónapig"

Biztos törvényszerű volt a beosztásuk ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Resike
2014.07.22. 15:34
A Bullfrog játékok olyan egyedi ötleteket és megvalósításokat tartalmaztak (az egyedi hangulatuk mellett) már az ezredforduló előtt, ami még a mai napig visszaköszön egy csomó játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester Enno
2014.07.22. 17:02
Ugyan.. munkaidőkerettel és túlórapénzekkel el lett intézve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2014.07.22. 20:39
"az akkor még fénykorában lévő Peter Molyneux" - ezen jót nevettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2014.07.22. 21:35
Nagyon jó a zenéje, és azt bírtam benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NKing
2014.07.22. 22:44
Ha már Dungeon Keeper I meg feljavítás, akkor KeeperFX. Ha valaki nem ismerné, elég sokat javít a játék grafikáján + rengeteg rajongói pálya került bele, nagyon szuper kis mod. És végre wide monitoron is élvezhetőbb a játék.

[KeeperFX download]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!