iPon Hírek

17 millió darab fogyhat az Xbox One X-ből 2021-ig

Dátum | 2017. 06. 28.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Sony és a Microsoft is több, mint egy éve jelentette be, hogy kiadnak egy felfrissített verziót a legújabb konzolgenerációból, kifejezetten a 4K-tévékhez tervezve. Egyelőre még kérdéses, működik-e majd a kísérlet, de egyes szakértők szerint az Xbox One X-nek nem lesz túl fényes jövője. A DFC Intelligence elemzése alapján a konzolból csupán 17 millió darabot adnak majd el 2021-ig. Ennek egyik oka az árazása, illetve az, hogy egy olyan szűk rétegnek szól, akik szeretnének magas minőségű grafikát játékaikban, de nem akarnak felsőkategóriás PC-t venni. A piac tehát nem túl nagy, ráadásul a Nintendo Switch és a PlayStation 4 nagyon erős konkurenciát jelent, mennek is hozzájuk a vásárlók tömegei.
Ha a képhez hozzávesszük az egész Xbox One-családot, a helyzet gyakorlatilag nem változik. Ha hihetünk a előrejelzésnek, ez a bizonyos 17 millió darabos eladás nagyjából 63 millióra növelné az Xbox One teljesítményét 2021-ig, miközben a PS4-ből már jelenleg is 60 millió darab fogyott, a PS4 Pro pedig csak tavaly 12 millióval részesült ebből. A Microsoftnak egyedül a szoftverrészleg segíthet. A DFC számításai szerint az Xbox One-ra cirka 130 játék fog megjelenni 2018-ig, igaz, ebből 25 exkluzív cím, ezek pedig minden valószínűség szerint nem fognak nagy hatást gyakorolni az eladásokra, mert főként nem túl nagy indie projektekről van szó, melyek grafikailag nem igazán fogják kihasználni az Xbox One X képességeit. Ráadásul a full HD-ról 4K-ra váltás nem olyan forradalmi, mint amilyen korábban a full HD-ra való ugrás volt. Mindez persze nem jelenti azt, hogy rosszul megy majd a Microsoftnak, a visszafelé kompatibilitásos program is hasznot hozhat az Xbox One X-nek hosszú távon, de valószínűtlen, hogy a következő öt évben a cég ismét letarolja a piacot, mint az Xbox 360 idején tette.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. hunluki
2017.06.28. 20:55
Meg kell nézni milyen játékokat szeretnél játszani. Ha multiplatform címeket és van szép nagy 4k TV-d akkor ez a te konzolod. Minden másra ott a PS4, ha VRezni is akarsz akkor meg a PS4 Pro.

Azért jó látni hogy néha fordul a kocka, PS1-2 korszakot torony magasan vitte a sony, a 360as doboz hülyére verte a ps3-at (mindeközben a wii nevető harmadikként letarolta a piacot), most pedig ismét a négyeske áll erősen nyerőre. Mondjuk nem is csoda, ekkora fail rajtot amit az MS csinált a one-al... nem győztek visszakozni a hülyeségeikből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. axe
2017.06.28. 21:16
...ha multiplatform címeket és van szép nagy 4k TV-d, akkor nem szutyok konzolt veszel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. j.panzer
2017.06.29. 00:28
Ezt a megjelenés előtt baxta le az MS. Először is a konzol maga nem volt túl erős, számítás teljesítményben komolyan alulmúlta a konkurenciát. Erre még bejelentették, hogy csak a kémkedő "Always On" kinnect-el lehet majd kapni, meg hogy nem lehet majd adni-venni a játékokat, meg hogy folyamatos netkapcsolat kell majd a gépnek, stb.
Ezeknek a "frankó ötleteknek" hála már megjelenés előtt halott volt a platform. Oké, hogy az MS kihátrált ezekből nagyrészt, meg felpuhultak a dolgok, de addigra már olyan eszmei kárt szenvedett a brand, amiből nem tudott azóta se felállni.

Ez van, amikor fullba tolják a kretént.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. maxpapa
2017.06.29. 07:11
Ha egy ilyen lesajnáló cikk születik,máris nehezebben fognak Xbox One -t venni. A néplélek a erősebb tábor felé húz amúgy is,de egy ilyen írás még rátesz egy lapáttal.Nincs konzolom PC -s vagyok,ha vennék akkor én is a PS4 Pro -t választanám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Morph76 j.pan...
2017.06.29. 08:14
Tökéletesen egyetértek a mondandóddal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Busterftw j.pan...
2017.06.29. 09:50
Az One X meg túl későn jött túl drágán. Aki akart jobbat mint a alap konzol, már vett PS4 Pro-t. Arról nem is beszélve, hogy a felhozatal ezerszer jobb mint xboxra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. B_Real Buste...
2017.06.29. 13:23
Az időpontban lehet igazad van, de mi az, hogy drágán? Mihez képest drágán? Az megvan, hogy az XBX 4KBD lemezeket tud lejátszani, és a PS4 Pro csak BD lemezeket? Tudod, mennyibe kerül egy UHD lejátszó? A legolcsóbb kb. 70e Ft. BD lejátszó már 20e Ft alatt kapható, tehát a különbség nagyjából 50e Ft. Emellett az XBX NYERS ERŐBEN 1,5-szer erősebb a PS4 Pronál. Ehhez képest a +30e Ft egyáltalán nem sok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tomchee
2017.06.29. 13:37
Az XBone-ra is ezt mondták, aztán mi lett a vége? Hiába az erős hardver ha csak 2-3 említésre méltó exkluzívjuk van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. B_Real tomch...
2017.06.29. 13:53
Csak az XB1-PS4 összehasonlításban a PS4 erősebb volt, nagyjából annyival, mint amennyivel az XBX lesz a PS4 Prohoz képest. És ez meglátszott a játékok teljesítményén is. Alacsonyabb felbontás mellett (900P/720P a PS4 1080P/900P-jével szemben) sokkal ingadozóbbak voltak a futási eredmények. Ettől persze igaz, hogy a játékkínálat nem változik.

De ahogy j.panzer írta, ez a generáció megjelenés előtt lett elbaszva. És ez szerintem ki fog hatni az XBX-re is. Ha megkérdeznék a megjelenéskor vásárló konzol tulajokat, miért választotta a PS4-et az XB-szal szemben, egészen biztos nem az exkluzívokkal magyarázta volna a döntését. A később PC-vel való összekötés és így PC-n játszható XB játékok sem hiszem, hogy komoly érvet jelentenének az XB ellen, egyrészt, mert az XB/MS PC alkalmazást nagyon sokan szidják, másrészt ha egyiken megveszed, mindkettőn tudsz vele játszani, így ez pont, hogy előny lenne, mint hátrány. Végül ott van az, hogy X360-ra mennyivel volt több exkluzív cím (a PC-n is játszható XB játékokat ne vegyük figyelembe), mivel volt több franchise, mint XB1-en? Hisz PS3-ra is ott voltak ugyanazok az exkluzívok, mint most PS4-re, és X360-ra is, mint most XB1-re. Csak pl. alapból ha jól emlékszem, a 20 GB-os verziók között ott is volt 100$ különbség, az alap X360 és PS3 között pedig talán 200$ különbség is volt. És emlékeim szerint ott is alapból megvolt az optikai meghajtó különbség, az X360 DVD, a PS3 BD lejátszóval volt szerelve, X360-hoz később jött talán HDDVD-t lejátszó változat vagy valami külső lejátszó hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.06.29. 14:37
Mit vártál? Ez az Ipon! Itt csak Xbox-ot lesajnáló és péesnégyet magasztaló cikkek jelennek meg. Gondolom pusztán a véletlen műve és nem kap semmit egyetlen oldal sem, hogy a Sony cuccait tolják ezerrel.
Nézzük csak meg: bármilyen multiplatform játék tesztje 99%-ban PS4-en van tesztelve, hiába van Xbox-os, vagy urambocsá PC-s verzió is. Ott az Xbox live gold, SOHA nem kap külön cikket, mindig a napi apróba van elásva, míg a péesplusssszz minden egyes hónapban külön cikket kap. Pedig az XBL Gold-ban sokkal jobb játékok szoktak lenni. Aztán érdemes még megnézni a nagyobb szórakoztatóipari események idején, hogy csak úgy ömlik a Ps4 az oldalról, míg másról összesen van alig annyi szó...

Ezzel mind csak az a baj, hogy az ember addig, amíg nem veszi meg a dobozt, nem tudja mihez tartani magát. Én megvettem a Halo: TMCC miatt az Xbox One-t anno és egyáltalán nem bántam meg, sőt. Pedig, ha arra hallgattam volna, amit akár itt Iponon olvasok, akkor a Sony dobozát kellett volna vegyem. Jó, hogy nem hallgattam rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim FaL
2017.06.29. 14:57
Ejj, mindjárt megyek követelőzni, hogy hol van a jussom a reklámpénzből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Nephin FaL
2017.06.29. 16:27
Csak megjegyezném, hogy nincs konzolom, egyetlen tesztem sem született konzolon, nem szeretem a konzolokat, akár PS, akár Xbox, akár bármi más, PC Master Race FTW! Szóval nekem édesmindegy, ki nyeri a kis versengésüket, viszont a cikk az elemzőcég jelentését tartalmazza, tehát ha lesajnálást olvastok ki belőle, náluk lehet reklamálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Nephin Asagr...
2017.06.29. 16:28
Abból én is kérek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomi017 FaL
2017.06.29. 17:52
Az nem lehet, hogy azért van sok Xbox-ot lesajnáló cikk, mert tényleg szar? Már most több tízmilliós lemaradásban vannak a PS4-hez képest. Az xbox one megjelenesékor jóval gyengébb volt, ugyan mint a PS4, de nem ezért kapott ki ennyire. A kinect és a folyamatos online megkövetelése rengeted felhasználónak nem tetszett. DE! Ez még mindig nem a legnagyobb probléma. A valós gond a exkluzív játékok hiánya. Gyakorlatilag alig jelent meg olyan játék, ami miatt érdemes lenne a xbox-ot választani. Ezenkívül, azt sem értem, hogy újabban PC-re is megjelennek a korábban xbox exkluzív játékok. Ez a pc-n játszónak nagyon jó, de az xboxok eladását tovább csökkenti. Hiába rohadt erős a xbox one x, nincs rá bejelentve olyan AAA-s játék, ami miatt ezt vennék az emberek. A microsoft rettenetesen elbaszta, és ezeket a hibákat nem fogják tudni javítani a következő generációig. Én a viszonylag erős gaming PC-m mellé egy PS4 Pro-t vettem, és fel sem merült az xbox, míg az előző generáció alatt xbox 360-at vettem a remek játék kínálat miatt. Majd évekkel később egy PS3-at (azt hiszem 2011-ben), mivel a Sony annyi minőségi játékot adott ki, hogy érdemes volt beruházni egyre. Az emberek, főleg akik konzolom játszanak jó játékokat akarnak és ennyi. Erre jó példa a Wii. Mekkora hányadék volt szinte az összes játék rá? Mégis rengeteget adtak el belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Riddick77
2017.06.29. 21:09
Nem, azért vannak lesajnáló cikkek ,mert tájékozatlanok ,buták,tudatlan emberek írogatnak mindenfélét,olyanok akiknek vagy nincs Xboxuk,vagy még nem is láttak.....

Azt írták az új gépről a játék fejlesztők,hogy olyan erős,mint egy GTX 1070 el szerelt PC 16GB rammal! Azért ilyen gépe nem olyan sok embernek van szerintem,és jelenleg mindenre elég ami szórakozás ,multimédia.

ARK Dev: XB1X Is Like a PC with GTX 1070 & 16GB RAM

If you think about it, it’s kind of equivalent to a GTX 1070 maybe and the Xbox One X actually has 12GB of GDDR5 memory. It’s kind of like having a pretty high-end PC minus a lot of overhead due to the operating system on PC. So I would say it’s equivalent to a 16GB 1070 PC, and that’s a pretty good deal for $499.
http://wccftech.com/ark-dev-xb1x-like-gtx-1070/

Sokan azt felejtik el,hogy van egy fan réteg,aki már az első Xbox óta veszi a gépeket! Ezek az emberek döntő része nem venne Sony konzolt,mert jobban bejön nekik az Xbox feeling ,a LIVE és a jobb gamepad,vagy akár az Elit Joy. Sok embert nem izgat a exclusive game,hanem jól elvan a multiplatform játékokkal ,amiket 3-6e ft ért is meglehet venni akciósan online,és két gépre szétlehet dobni a költségeket a megosztással.

Szóval,lesz egy új erős Xbox ,ami a legerősebb konzol lesz 150E ft körül/GTX 1070 szint/,és 4K ban fog rendeleni +Dolby Atmos hang.
Ez a vas lesz benne:

CPU Custom CPU @ 2.3 GHz, 8 cores
Graphics Custom GPU @ 1.172 GHz, 40 CUs, Polaris features, 6.0 TFLOPS
Memory 12GB of GDDR5 RAM 384Bit @ 6.8GHz w/ 326 GB/s bandwidth
Storage Starting at 1TB HDD
Connections and expansions HDMI-in; HDMI-out; 1x front-facing USB 3.0; 2x rear-facing USB 3.0; IR receiver/blaster; SPDIF digital audio; Ethernet (IEEE 802.3 10/100/1000)

Wireless Wireless IEEE 802.11ac dual band; (5GHz & 2.4GHz); Dedicated dual band Xbox Wireless radio
Power supply 245W, Internal
Disk drive 4K UHD Blu-ray drive
Dimensions 11.81 in x 9.45 in x 2.36 in (30cm x 24cm x 6cm)
Weight 8.4lbs (3.81 kg)
In the box Xbox One X console:
Xbox Wireless Controller
HDMI cable
Power cable
1-month Xbox Game Pass trial
14-day Xbox Live Gold trialEzt tudja 4K felbontás körül megmozgatni:
https://www.youtube.com/watch?v=W3E5L2sOvNI

Szóval,aki nem akar sok pénzt költeni egy erős PC-re ,de szeret a legújabb programokkal játszani,akár többen,multiban online,annak 150e FT körül nem lesz rossz választás ez a kis erőmű szerintem. Arról meg nem is beszélve,hogy aki kicsit képben van konzol szervizzel,az tudja,hogy a Sony gépeknek a hűtése olyan,hogy mikor kicsit elkezd porosodni,akkor nagyon hangosak lesznek,és simán kiolvadnak az alkatrészek az alaplapjukon,míg az új Xbox X-ben Vapor X es zárt kamrás folyadékhűtős rendszer lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. B_Real tomi0...
2017.06.30. 00:13
No, ha már egy X360 tulajjal van dolgom, te tudsz válaszolni a korábban feltett kérdésemre: mivel volt több cím/franchise X360-ra, mint X1-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. B_Real Riddi...
2017.06.30. 00:20
És a legszebb az egészben, hogy úgy 1,5-szer erősebb nyers erőben a PS4 Pro-nál és drágább 30000-rel, hogy UHD lejátszó van beleépítve. A BD és UHD lejátszó között. Asztali lejátszóknál kb. 50000 Ft különbség van köztük. Ha belerakják a sima BD lejátszót, sokkal olcsóbb lehetett volna. Persze a 4K az 4K, nagyon fontos volt nyilván belerakni amiatt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Busterftw B_Rea...
2017.06.30. 01:07
Konzolnál alap volt hogy a hardvert benyeli a gyártó hogy a szoftveren keressen. Lásd ps4. PS4 pro annyin nyitott mint anno a ps4. 4k blu-ray lemezek (film stb) £20-25 áron mennek, elenyésző réteg fogja venni illetve engedheti meg magának. 3 éve rakattam össze a laptopom, már akkor sem kértem bele DVD olvasót. 4k Netflix van. Egyszerűen nincs meg az a szoftver környezet xboxra mint ps4re. Nincs ami ki használja az 1.5x hardvert. Túl későn jött, túl drágán. Sony már letarolta a piacot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomi017 B_Rea...
2017.06.30. 09:58
4 db gears of war ( abból mondjuk az egy nem volt exkluzív)
forza3, 4 , horizon 1,2
halo 3, 4
crackfown 1,2
dead rising
fable 2, 3
most hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van amit kihagytam. Ezzel szemben xbox one: 0.
gears of war 4, forza 6, horizon 3, lehetne, de mivel van PC-re ezek sem consol seller címek.
Ezzel szemben PS4: Uncharted 4, InFamous, Bloodborne, Horizon Zero Down, NioH, Killzone, Last us Us remastered, és be van jelentve még egy halom remek játék. HA valaki vásárlás előtt áll és megnézi a játék kínálatot, vagy megkérdezi melyiket érdemes megvenni mindenki a PS4-et fogja ajánlani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real Buste...
2017.06.30. 10:07
Egyrészt amikor a PS3 kijött a BD lejátszójával, akkor szintén hasonló árakon mentek a BD lemezek, mint most az UHD lemezek, azonban akkor az X360 és a PS3 nagyjából hasonló teljesítményű gép volt. Árban nagyjából ennyi különbség lehetett (sőt, az alap verziókat nézve talán volt 50e Ft is, erre már nem emlékszem). Most 30e-rel többért megkapod ugyanazt a plusz technológiát, viszont ezért a pénzért jóval erősebb hardvert is kapsz. Nyilván most a globális eladások a lényegesek, így ilyen szempontból a hazai helyzet lényegtelen, de a 4K streameléshez kell egy viszonylag nagy sávszélesség, ami stabilan működik. Ezt a nagyvárosokon kívül hol kapod meg? A multiplatform címek pedig miért ne használhatnák ki az erősebb hardvert? Anthem gameplayt elnézve a játékok 99,9%-a irigykedhet a látványvilágra.

tomi017: Tehát akkor van GoW, van Halo, van Forza, van Dead Rising. Crackdown ősszel jön. A felsorolt címek közül egyedül új Fable nincs, azonban a visszafelé kompatibilitás jegyében az is játszható X1-en. Ha a Last of Us remasteredet felsoroltad a PS4-nél, igazságtalan ezt kihagyni. Azt pedig írtam korábban, hogy a PC-sek szinte kivétel nélkül szidják a Win Store-t, így nem hiszem, hogy a PC-vel közös platform az, ami a PS4 felé terelte a vásárlókat. Főleg úgy, hogy emlékeim szerint a bejelentéskor erről az opcióról még nem is beszéltek. És ahogy írtam is, ez a dolog szerintem inkább pozitívvá teszi a Boxot, hiszen úgy, hogy megveszed 1 platformra a játékot, 2 platformon tudod játszani, így gyakorlatilag 2 játék áráért egyet fizetsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. B_Real tomi0...
2017.06.30. 10:18
Továbbá a PS4-nél felsorolt játékok közül 2 db új IP van, amiből az egyik lehetne egy Dark Souls rész is. Új IP-t a Box is tud mutatni a Quantum Break személyében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomi017 B_Rea...
2017.06.30. 13:32
De ez hihetetlenül nem érdekel senkit, amíg PS-re vannak jó exkluzív játékok, Xboxra meg nincsenek. A quantum break is van PC-re, szóval megint nem consol seller cím. Valaki kitalálja, hogy vesz magának egy konzolt. Ha minimálisan is ért hozzá, utána néz a játék kínálatnak és azt fogja találni, hogy PS4 messze jobb etéren. Ha teljes mértékben hülye hozzá valaki, az besétál mondjuk a Media Marktba, ahol az eladót megkérdezve azt válaszolják neki, hogy mindkettő jó választás lehet, de PS4-hez több jó játék van.
Gondolom neked Xbox One-od van, azért véded ennyire. Felesleges, mivel már rég eldőlt, hogy a közelében sincs a Ps4nek eladások tekintetében. A számokkal nem lehet vitatkozni. Az emberek a Ps4 mellett döntöttek, mert egyszerűen most az a jobb választás, ugyan úgy, mint az előző generációban az xbox 360 volt az.
Ezenkívül nem értem, hogy miért jó, hogy PC-n is elérhetőek a játékok. Persze én ennek örülök, mert nem kell Xboxot vennem. Nagyon sok az olyan gamer aki a gamer pc mellé vesz konzolt, akiket ezzel a lépéssel elvesztettek.
Összegezve a microsoft már a legelején elszúrta és a közelébe nem tudott érni az xbox 360 népszerűségének. Ez rengeteg elhibázott, átgondolatlan és elsietett döntés következménye. Ismétlem, magam, hogy a végtelenségig lehet vitatkozni, de a számok makacs dolgok, és azok bizony nekem adnak igazat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. B_Real tomi0...
2017.06.30. 14:07
Egyik sincs nekem, mert ugyan nem vagyok fps huszár, számomra az egy nonszensz, hogy a 100-110e Ft-os konzolok a saját címeiket sem tudják sok esetben 30 fps-sel futtatni. Jól mutatja ezt, hogy mindkét cég kénytelen volt kiadni egy erősebb konzolt a jelenlegi generációban, amit a 4K hype vonatra felülve próbálnak értékesíteni.

Így van, ahogy én is írtam j.panzer után, a kezdetektől (sőt, a kezdetek előtt) lett elszúrva a kommunikációval és hibás döntésekkel, de pl. emlékeim szerint akkor még nem is kommunikálták azt, hogy PC-vel közös platform lesz olyan szempontból, hogy PC-n is tudod játszani az eredetileg X1-es címeket (Forza, Quantum Break, stb.). Berögzültek a bemutatón elhangzottak (folyamatos internetkapcsolat, használt játékokat nem lehet továbbadni, stb.), innentől az ember fejében ezek ragadnak meg, nem az, hogy mondjuk 1-2 évvel a konzol megjelenése után elérhetővé teszik a PC-X1 keresztplatformos megoldást. Biztos sok az olyan gamer, aki gamer PC mellé vesz konzolt, ahogy sok olyan gamer is van, aki pont a PC összeszerelgetése, HW csere miatt maximum egy böngészős, Officeos gépet tart fent otthon, és konzolon játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!