iPon Hírek

1,8 hüvelykes 128 GB-os SSD meghajtó

Dátum | 2008. 02. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Mtronstorage Technology új, kisméretű SSD meghajtót fejlesztett ki: a gyártó az 1,8 hüvelykes formátummal rendelkező SSD meghajtók piacán hamarosan 128 GB-os tárolókapacitással bíró modellel is jelen lesz.


Az Mtronstorage Technology kis újdonsága ún. ZIF-type SSD meghajtó, amely Multi Level Cell (többszintű cella) flash chipeket tartalmaz. Az SSD meghajtó olvasási sebessége 110 MB/másodperc, az eszköz az adatok írását 40 MB/másodperces tempóval végzi. A gyártó fő célja, hogy az új meghajtóval leváltsa a notebookokban, UMPC-kben és a hordozható multimédia lejátszókban található merevlemezeket, amelyek nem csak hangosabbak, hanem többet is fogyasztanak, valamint lassabbak, mint SSD-s társaik. Az SSD meghajtók átlagos elérési ideje sokkal jobb, mint a hagyományos merevlemezeké, emellett az SSD-k strapabíróbbak, mivel nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Az SSD egységeknek azonban van egy negatív tulajdonságuk is, ami miatt sajnos eddig nem tudtak szélesebb körben elterjedni: a meghajtók drágák és az árukhoz képest rendszerint nagyon kis tárolókapacitást biztosítanak. Ez utóbbi állítás az Mtron meghajtójára valószínűleg már nem lesz igaz, mivel a gyártó állíltása szerint az új SSD meghajtó a nagy kapacitás mellett alacsony árral próbál majd versenybe kerülni.

Az Mtronstorage Technology 1,8 hüvelykes 128 GB-os meghajtójának sorozatgyártása várhatóan április folyamán indul meg, a termék árával kapcsolatban még nincsenek információk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.09. 09:09
Egy, az Egyesült Államokban készült felmérés szerint, az internetező fiatalok több, mint fele tagja valamilyen közösségi hálónak. A Pew Internet & American Life Project kutatási ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!