iPon Hírek

199 dollárra csökkent a Nexus 4 ára és új régiókban elérhető a Nexus 7 II

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google hatalmas árcsökkentést eszközölt a jelenlegi csúcsmobilján, a Nexus 4-en. A keresőóriás az új Nexus 7 szélesebb körű elérhetővé válásával egyszerre időzítette az okostelefon árának nagymértékű mérséklését, így ez egyben egy kicsit reklám is a friss tablet számára az adott helyeken. A mostani árcsökkentéssel valószínűleg már a következő generáció számára szándékoznak előkészíteni a pályát. A Nexus 5-ről egyelőre nem sok információnk van, de a pletykák szerint azt is az LG fogja tervezni és legyártani, így sokan automatikusan az LG G2-vel sejtenek szoros rokoni kapcsolatokat.

A Google egyébként nem kerített nagy feneket a hatalmas ármérséklésnek, egy Twitter bejegyzésben adták hírül, hogy minden Nexus 4 ára kereken 100 dollárral alacsonyabb lesz, és több régióban is hasonló, kb. 25 százalékos csökkenés lesz. A Google Play Store rendszeréből rendelt Nexus 4-ért így alaphangon 199 dollárt kell kifizetni, ha pedig nem elégszünk meg a 8 GB tárhellyel, akkor 249-et kell a kasszánál hagyni a 16 gigásért. A referencia zászlóshajó fekete és fehér árnyalatban választható, és ami nagyon fontos érv mellette, hogy még közel másfél éven át, minden frissítést meg fog kapni - a Google referencia programja két év teljes körű szoftveres támogatást nyújt. Az árcsökkentés, mint olvashattuk, nem csak az Egyesült Államokra terjed ki, hanem több, még környező területre is. A Google által közzétett listán, ami az első körben érintett országokat sorolja, ott van Kanada, Ausztrália, Németország, Spanyolország, Dél-Korea és az Egyesült Királyság is. Ráadásul méltányos is a Google, hiszen kihirdették, hogy ezeken a helyeken, 15 napra visszamenőleg is meg lesz térítve a 100 dollár. Tehát senkinek nem kell a fejével bántalmaznia a ház falait, ha éppen a napokban ruházott be rá, még az eredeti ára mellett. Az akcióért egyébként a fentieken túl az is "okolható", hogy a Nexus 4 a bemutatása óta sok új és kemény vetélytársat kapott. Novemberben került rá a sor, és azóta befutott az Xperia Z, a Galaxy S4, a HTC One, valamint szélesebb körben elérhető lett az Oppo Find 5. A 100 dolláros árvágástól ugyan nem lesz izmosabb a Nexusunk, ám ez jó eszköz arra, hogy ismét a figyelem középpontjába kerülhessen.

Az új Nexus 7 esetében viszont még nincs szükség ilyen eszközökre, és ha minden jól megy, egy ideig még nem is lesz, hiszen elképesztő fogadtatásban részesült a gépezet. A leleplezése óta nem sok területen vált elérhetővé, de most egy szép listával bővült a "leigázott" országok felhozatala. Immáron megvehetjük a Google Play Store-ból a második generációs táblagépet az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Japánban is. Ezzel véget ért a kanadai és egyesült államokbeli exkluzivitás. Az árak persze szokás szerint fentebb kúsztak: a 16 GB-os verzió az eredeti 225 dollár után 199 fontért (kb. 310 dollár) vihető haza Angliában, míg például Japánban 27800 jent (kb. 290 dollár) kérnek ezért. Persze még így is eléggé jutányos áron juthatunk hozzá, hiszen ízig-vérig felsőkategóriás vasat kapunk a Full HD kijelzőnek, és a sebességért felelős Snapdragon 600 chipnek köszönhetően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. DemonDani
2013.08.29. 08:53
Ha nálunk is érzékelhető lesz a leárazás, gyanítom, hogy megvan az új mobilom. Már most is csak 87 ezer a 16 gigás. -20-25% után már teljesen korrekt lenne az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tibike1993
2013.08.29. 10:56
Ne nagyon reménykedj.. tudtommal minket nem érint, csak az amúgy is "gazdag" országokban lesz olcsóbb. Micsoda logika!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nemlehet
2013.08.29. 12:01
Ez szimplán azért van, mert itthon nem tudod a Play-ről megvenni a készüléket. Csak viszonteladókon keresztül, akik pedig nem kötelezhetőek az árcsökkentésre. Mindenestre Angliából vagy Németországból simán meg tudja rendelni az ember ha van ott ismerőse, vagy kicsit leleményes. Én csak azt sajnálom, hogy az új nexus 5" lesz. Hiába nyomatja ezt minden gyártó, hogy az 5 meg az 5,5 col az ideális de valahogy nem ezt érzem és hallom vissza. Szerintem max 4-4,3 ami még elfogadható. Akinek ez nem elég annak az 5-5,5 sem lesz az. Az úgy is tabletet fog használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zephyrus
2013.08.29. 13:37
nekem az 5"-s s4 tökéletes és egy miliméterrel se kéne nagyobb se kisebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani
2013.08.29. 16:29
Importtal bejön, és úgy meg komoly az árverseny. Nem igazán vagytok képben, így nem árt ha kicsit megvilágosodtok:

88 ezerért már hozzájutsz itthon, igaz csak bolti, de 2 éves garanciával. Ez még ne feledjük, hogy a 350 dolláros ár mellett lett megvásárolva a hazai viszonteladók álatal! Tehát simán napi árfolyamon átszámolva is az AMERIKAI! árhoz képest, csak 8 ezer forinttal drágább itthon. (79 ezer lenne ugye amúgy) (van egyébként egy olyan hely is, ahol 84-ből kijössz, de az nem megbízható bolt, nem ismerem)

Tehát miért is ne mehetne itt lentebb az ára, ha kint már csak 250 dolcsi lesz? Badarság azt feltételezni, hogy itthon senki nem fog alálicitálni a másiknak, és nem lesz az árverseny miatt csökkentés. Környéken amúgy Magyarországon a legolcsóbb a Nexus 4... Meg lehet nézni az európai árukeresőt egészen nyugodtan. Szóval nem kell hőbörögni, csak várni, és ahogy apadnak a készletek úgy fognak befutni az olcsóbb N4-ek. Nem mondom, hogy itt is lemegy 25%ot, de lemegy valamennyit az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. punchman
2013.08.29. 17:21
DemonDani

Kamionról leesett, 0 perces, használt, vám és áfa nélküli, sötétszürke importos Nexus 4? Ennyi erővel Galaxy Note is van már 90-ért. Aztán mi lesz, ha tönkremegy? A boltos lenyeli a veszteséget?

Ha a tiszta forrásokat nézzük, akkor árcsökkenés után talán benéz 100 alá. Mondjuk meg is ér annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DemonDani punch...
2013.08.29. 17:38
Aha, zsinórban többszörös Ország Boltja címet szerzett, több mint 10 éve működő bolthálózatról beszélünk. Hagyjuk már ezt a gyenge szöveget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. punchman
2013.08.29. 18:19
Jaj, ne csináld már Dániel. 88-ért nem kapni hivatalos forrásból sehol. Pláne nem áfával a 16 gigás változatot. Ebből következik, hogy nincs rá forgalmazói, azaz hivatalos garancia sem, és ahogy lenni szokott, ezek a készülékek 0 perces használtként vannak hirdetve, bolti garanciával. Nem tudom melyik az a bolt, amiről beszélsz, de a népszerűségi díjat meg az ED is nyert. Aztán arról a boltról is milyen szép történeteket hallani. Vagy annak idején a Mistral Computerworld is milyen olcsó és népszerű volt, nem? Egy dolgot tudok elképzelni, hogy nem áfakörösek. Ilyet még nagyobb üzleteknél sehol nem láttam, és ott bukik is az elmélet, hogy "bolti" garanciát adnak rá.

Még a 100-ért árult 8G-s Nexus 4-eknél is bevetik a szokásos magyaros trükköket. Egy szép állapotú Nexus S-t 50-ért kapni, használtan. Szerinted ki nyelni be a veszteségeket? A kockázatot is be kell árazni. Azért olcsó az általad kinézett telefon, mert annak az árában nincs benne. Se a hivatalos forgalmazói lánc, se az áfa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hmmmmm
2013.08.29. 21:59
16Gb-os Nexus4-et kizárt, hogy itthon kapni lehet 88eFt-ért...szerintem a 8Gb-os verzióra gondolt. Tegnap rendeltem meg a 16Gb-os Nexus4-et Playről, felszámítanak 9.99 EUR szállítási ktg-et is, és így jött ki 82.800 Ft-ban. És még nincs benne a hazaküldés költsége (bár ez nálam most hál istennek megoldott, mert jön haza rokon). Ha ezzel a 82.900 Ft-tal számolunk, hülyék lennének 1-2eFt haszonnal értékesíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2013.08.29. 23:06
hmmmmm

[LINK]

Megkapom ennyiért, ne romoljon el és engem a többi nem izgat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2013.08.29. 23:31
"hiszen ízig-vérig felsőkategóriás vasat kapunk a Full HD kijelzőnek"
HD kijelző, ami nem von le semmit az értékéből.
Chipset meg Snapdragon S4 Pro.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2013.08.30. 00:45
StevyXIX

Full HD az, nem szimpla HD és S600. (pont) Nézz utána bátran. Az APQ8064–1AA került bele, amit legfeljebb az 1,9 GHz-ről 1,5 GHz-re csökkentett órajele miatt sorolnak néhol (tévesen) S4 Pro-ba. Felépítését tekintve éppen olyan, mint az APQ8064T, tehát új Krait 300 magja és 400 MHz-re járatott Adreno 320 GPU-ja van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!