iPon Hírek

1W-os TDP-vel rendelkező VIA processzor

Dátum | 2007. 08. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA egy sajtótájékoztató alkalmával jelentette be legújabb processzorát, amely az Eden ULV család legfrissebb tagja lesz. A kis jövevény rendkívül kis fogyasztásával hívta fel magára a figyelmet: a gyártó állítása szerint az 500 MHz-es órajelen üzemelő Eden ULV processzor mindössze 1 W-os fogyasztással rendelkezik majd.

Összehasonlítás: a C7-es és az Eden processzor méretei.
Az új processzor VIA V4-es busszal lesz felvértezve, a tokozás 21mm x 21mm-es nanoBGA2-es csak úgy, mint a többi VIA Eden modell esetében. Számos IPC készítő vállalat tervei között szerepel már az új, alacsony fogyasztással bíró processzor felhasználása, ezek a megoldások várhatóan a hónap vége felé kerülnek majd kereskedelmi forgalomba - számoltak be a VIA-hoz közel álló források. A Lanner, egy másik tajvani IPC gyártó vállalat már számos beágyazott rendszert és egyéb konfigurációt tervezett az új processzor köré.

A VIA már korábban is hangot adott azon terveinek, amelyek szerint a vállalat még nagyobb hangsúlyt fektet az UMPC-k fejlesztésébe, ezt az elhatározást a legutóbbi sajtótájékoztató folyamán is megerősítette a cég. A vállalat VX800-as chipszete várhatóan még év vége előtt debütálni fog, az újdonsággal kapcsolatban már eddig körülbelül 10 vállalat kereste meg a VIA-t, ezek a vállalatok egytől-egyig szeretnék felhasználni termékeikhez a VX800-as lapkakészletet a jövőben. A VIA az ultra mobil PC-k piacán rendkívül jó pozícióba kerülhet a jövőben, ha tartja az irányt, és az új Eden ULV processzorhoz hasonló termékekkel kedveskedik az üzleti, ipari és otthoni felhasználók számára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.08.17. 17:06
vissza a hírhez

A VIA egy sajtótájékoztató alkalmával jelentette be legújabb processzorát, amely az Eden ULV család legújabb tagja lesz. A kis jövevény rendkívül kis fogyasztásával hívta fel magára ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!