iPon Hírek

2.1-es hangfal szett Bluetooth támogatással

Dátum | 2013. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Creative Technology egy új hangfal szettel rukkolt elő, amely két szatellit hangfalból és egy mélyládából áll, így 2.1-es rendszernek minősül. A szett különlegessége, hogy Bluetooth támogatással érkezik, így vezeték nélkül kapcsolódhatnak hozzá a különböző okostelefonok, táblák, noteszgépek és asztali számítógépek.

Persze azok a konfigurációk sincsenek kizárva a mókából, amelyek nem rendelkeznek Bluetooth támogatással: ők klasszikus módon, vezetékkel kapcsolódhatnak a Creative újdonságához. A friss terméket a gyártó PC-s játékosoknak, filmrajongóknak és zenerajongóknak egyaránt ajánlja. Az új hangfal szett Bluetooth 2.1 + EDR támogatással érkezik és természetesen kínál A2DP támogatást is, így Bluetooth kapcsolaton keresztül is élvezhető a sztereó hangzás. Az SBC kodeket alkalmazó rendszer hatótávolsága nyílt terepen nagyjából 9 méter. Ha a Bluetooth támogatással ellátott eszköz és a hangfal szett között fal, szekrény vagy egyéb"zavaró tényező" húzódik, az negatív hatást gyakorol a hatótávolságra.

A szett két szatellit hangfala egyenként 75 milliméter széles, 150 milliméter magas és 90 milliméter mély. Az újdonságok a Creative IFP (Image Focusing Plate) technológiáját is alkalmazzák, amelynek segítségével az adott hangfal nagyobb területet képes besugározni, méghozzá a tonális egyensúly és pontosság megőrzése mellett.

A csomag egy 190 milliméter mély, 225 milliméter magas, illetve 184 milliméter széles mélyládát is tartalmaz, amelyben lefelé néző mélynyomó lapul. A mélyláda előlapján egy reflexcső is helyet kapott. Az sajnos sem az egyenként 139 grammos szatellit hangsugárzóknál, sem pedig az 1,8 kilogrammos mélynyomónál nem derült ki, hogy a névleges, illetve a zenei teljesítmény pontosan hogyan alakul. Erről még a termékek felhasználói kézikönyve is diszkréten hallgat. Amennyiben a csatlakoztatni kívánt eszköz nem rendelkezik Bluetooth támogatással, úgy a mélynyomó hátulján található vonalbemenetet is használhatjuk, amihez 3,5 mm-es sztereó jack audió kábelen keresztül csatlakozhat az adott eszköz. A rendszer egy vezetékes távirányítóval is rendelkezik, amely a hangerő szabályozására, illetve a hangfal szett ki-, és bekapcsolására ad módot.

A Creative T3150 Wireless 2.1 Computer Speaker System 59,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. MR_47
2013.06.26. 16:08
Hallgat a teljesítményről? Ez + milyen már? Én innentől választanék inkább másikat.

(Az uccsó mondatba nem 2.1-et kellene írni?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. carraroxt
2013.06.26. 20:34
A teljesítmény felhasználói szempontból szinte lényegtelen adat, de technikai szempontból sem igazán fontos audió cuccok esetében. Nekünk az elérhető zenei hangnyomás [dB] a fontos (jobb esetben a hangminőség), nem pedig az, hogy mennyi áramot lehet vele elfűteni [W]. Mivel a dB skála logaritmikus, így a megadott (leginkább ráhazudott...) teljesítmény alig jellemzi valójában a rendszer akusztikai teljesítőképességét. Így teljesen életszerű, hogy egy jól megépített 20W-ra specifikált, és annyin is hajtott rendszer hallásra jóval erősebb legyen, mint egy gagyi 50W-os.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim carra...
2013.06.26. 20:56
Nem mindegy az neked? Bluetooth kapcsolaton keresztül úgysem fog kelleni egy jobbféle integrált hangkártyánál több, hogy kihozza belőle a maximum hangminőséget, onnantól meg tökmindegy hogy milyen hangosan ordít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djbundy
2013.06.26. 21:31
bezzeg az ecserin messziről látni a kétkazettás megnoudekken a 10000W-ot! : )
ez kb valós, folyamatos teljesítménynél 2x6+10W lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. carraroxt
2013.06.27. 01:41
Jellemző, hogy egy időben próbáltam kideríteni, hogy milyen mérési ciklus eredménye is a P.M.P.O. teljesítmény. Nem meglepő módon ez sehol nem volt szabványba foglalva vagy egyáltalán definiálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim carra...
2013.06.27. 14:05
Még ma sincs, szóval azt írsz PMPO értéknek amit akarsz. Én megtartottam egy régi sztereó PC hangszóróm dobozát amire 3600W PMPO van írva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2013.06.27. 19:29
Inkább törekednének , hogy kapjanak optikai bemenetet is soksok uj TV-nél csak Optikai kimenet van ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!