iPon Hírek

2-4 hetet késik az Intel P45-ös lapkakészlete

Dátum | 2008. 03. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel négyes sorozatú chipszeteinek első tagja, azaz az X48 Express már egy ideje jelen van a piacon, ám most úgy tűnik, hogy a soron következő újdonság, azaz a P45-ös lapkakészlet az eredetileg tervezett időponthoz képest kettő vagy akár négy hetes késéssel debütálhat valamikor június közepe után.


A gyártó tervei szerint már május vége felé megjelent volna a P45-ös lapkakészlet, ám a különböző technikai problémák miatt ezeket a terveket kénytelen volt módosítani az Intel. Az információk szerint a lapkakészlet egyes videokártyákkal nem működik együtt zökkenőmentesen, a probléma okát az alaplap PCI Express csatornakezelésében keresi a gyártó. A hiba kijavításához némi időre van szükség, ezzel magyarázható a lapkakészlet kismértékű késése.

Az Intel egyes partnereit nem különösebben zavarja a késés ténye, hiszen ennek köszönhetően a P35-ös raktárkészleteket könnyebb lesz kiüríteni, mivel a P45-ös lapkakészlet megjelenése előtt még sikeresen eladhatóak a régebbi chipszettel szerelt alaplapok, míg ez a későbbiekben már gondot okozhat. A P45-ös lapkakészlettel kapcsolatban egyelőre csak kevés információ szivárgott ki, ami tudható, az az, hogy a chipszet DDR3-1333-as memóriatámogatással érkezik majd. December folyamán szivárogtak ki a hírek, amelyek arról szóltak, hogy az Intel megújította az AMD-vel kötött Crossfire licenszét, így a P45-ös alaplapokon találkozhatunk majd a Crossfire X névre hallgató többkártyás támogatással is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások