iPon Hírek

2,5TB-os HDD-t tervez jövő év elejére a TDK

Dátum | 2009. 08. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Néhány hónapon belül jelentős lökést adhatnak a merevlemezek kapacitásának a TDK ezirányú fejlesztései; épp most zajlanak ugyanis a legújabb, 640GB-os korongjaik minősítési tesztjei.


Amint ezek sikerrel lezárulnak, úgy az új korongokat egy szokványos 3,5-es meghajtóba pakolva már felül is múlhatják a Hitachi, a Seagate és a Western Digital meglévő 2TB-os egységeit (melyekben 500GB-os tányérok vannak).

Az új meghajtók tömeggyártása várhatóan novemberben veszi majd kezdetét, ám ekkor még csak visszafogottan; teljes kapacitással majd csak januárban lendülnek bele a munkába a gyártósorok. Nem sokkal ezután kerülhetnek a boltokba az első kész példányok.

Gondoltak azonban a laptopokra is, bár még csak fele ekkora - 320GB-os - kapacitású korongokkal. Egy külső egységük ugyan van már ilyen technológiával, de láthatólag még ez is fejlesztés alatt áll, mivel még nem jelöltek meg hozzá megjelenési időpontot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Movolif
2009.08.09. 12:04
VISSZA A HIRHEZ

helyes, kell a verseny
de azért iparkodhatnának, egy eddig csak bejelentett cucc még nem nyomja le az árakat önmagában, meg kell érkezni a boltokba is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Azrael
2009.08.09. 14:23
Eddig nem is voltak nagyon, gondolom csak a korongokat árulták.
3,5" HDD-ben jóformán csak WD, Seagate, Samsung, Maxtor és Toshiba van. (Legalábbis olyan ami otthoni használatra készült.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2009.08.09. 14:46
"helyes, kell a verseny" ...

A kooperáció hosszabb távon gyorsabb fejlődéshez vezet, mint a verseny.

A verseny azt jelenti, hogy legalább 2-3 tucat márkában és változatban megkapod a szokásos kisautót, közepes családi autót, stb. De ugyanez van a hardver elemek tekintetében is.

Azaz a verseny árát, a 2-3 tucatszoros gyártásba tervezési és állítási költséget kollektíve kifizeti az emberiség ahelyett, hogy hozzáértők KOOPERATIVAN megtekintenék a 2-3 tucatszoros termék jelölteket, és eldöntenék, hogy melyik néhányat fejlesszék tovább tényleges tömeggyártásra és gyártsák is tömegesen.

Nem példátlan amit írok. Immár fél évszázada az amerikai hadsereg a leendő új repülőit csak kezdeti stádiumban versenyezteti meg, részben tervezőasztalon, részben prototípus szinten, és a ténylegesen komoly összegű igazi fejlesztésre csak a kiválasztottak kerülnek.

Azaz bárhogy is nézzük, nem csinálnak olyan gyártási/kinálati versenyt, mint amit a mai kor olyan átszellemült imádattal emleget.

Kooperáció annyival hatékonyabb a versenynél, hogy még az evolúció is kénytelen elismerni, és nagyobb túlélési eséllyel jutalmazni.

Ezért találni annyi kooperációt az állati és növényi világban.

Verseny helyett a jó tervezés kell. Vakok versenyéből nem lesz a győztes látó.

Hiába versenyeznek a rosszul tervező mérnökgárdák. A lényeg, a jól tervező mérnök.

És mindenki azt csinálja, amihez ért. Például én csodálom, hogy miközben a HP rendszeresen ragyogó hardvereket tesz le az asztalra, addig szoftverileg immár jó évtizede szinte menetrendszerűen csalódást okoz, pontosabban most már nem, mert tudom, hogy HP szoftvertől ne várjak jóltervezettséget.

De szerintetek ezen segít a verseny? Melyik verseny képes a HP-t szoftver tervezésre megtanítani? Ha segít a verseny, akkor az utóbbi 10 év miért nem volt elegendő? Miért lesz az ember ideges ma is a HP szoftverektől? HP jó példa arra, hogy a versenynek nem szükségszerű következménye a minőségi javulás.

Válasz egyszerű: éppen a verseny miatt nem javul a HP szoftver tervezési képessége.

Ugyanis a HP hardver elég jó ahhoz, hogy sokan vegyenek HP-t, és akkor a verseny nem teszi szükségessé a szoftver front feljavítását. Sőt, a verseny szemszögéből nem szükségszerű javításra fordított pénz valójában profitot csökkentő pocsékolás, legalábbis rövid távon. De láttál már hosszú távra láto profitot???

Úgyhogy éppen a verseny miatt marad az idegesítő BIOS, az idegesítő printer driverek, az idegesítő távfelügyeleti lehetőségek, az előtelepítés érdekében idegesítő módon particionált wincsi, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Movolif
2009.08.09. 15:29
igen, van igazság abban is amit mondassz

- ugyanakkor van olyan, hogy fegyverkezési verseny - lásd világháborúk, ahol a verseny egyre hatékonyabb cuccokat eredeményezett
- ha nincs verseny - hanem kooperáció van - ami télleg poén műszaki szempontból, viszont üzleti értelemben már rosszabbul cseng ------- > monopóluomok, oligopóliumok.. és ez esetben ez nem hat jól az árképzésre a vásárlók szemszögéből...
és ez utóbbi ami engem zavar a nagyobb cégösszevonásoknál, nem a műszaki része a ciki igazán, bár az is igaz, hogy így a gyengébb cégek mégjobban hátrányba kerülnek a mamutvállalatokkal szemben, szóval a folyamat öngerjesztő a végén... tudod mint a hegylakóban: csak egy maradhat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. twollah
2009.08.09. 16:06
A TDK gyart HDD-ket?
Vagy csak a HDD tanyerokat amiket a tobbi gyarto beszerel a hazba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. downhill
2009.08.09. 18:56
jó lenne ha nem csak max 4 korongos lenne a max, hanem 2 meghajtó helyére akár 10 korong is erősebb, nagyobb fordulatú motor 15-20K
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Movolif
2009.08.09. 20:23
downhill: minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. badclyde
2009.08.10. 09:03
[quote name='prohlep' date='2009 Aug 9, 13:46' post='146981']
"helyes, kell a verseny" ...

A kooperáció hosszabb távon gyorsabb fejlődéshez vezet, mint a verseny.
-------------------------------------


Teljesen rosszul látod szerintem az egész piaci mechanizmust.

A nagy kooperálás nem a fejlődéshez, hanem a kartelhez vezet, fejlesztések direkt visszatartásához, és egy-egy fejlesztésről történő sok-sok bőr lehúzásához.

A VERSENY és a PÉNZ minden fejlődés mozgatórugója.

Kooperálni nemes célokért kell, az éhezés megszüntetéséért, szegény országok felzárkóztatásáért, a környezetvédelemben.
Ott kell a hosszútávú okoskodásokat összefogni.

A versenyben is van kooperáció, de csak a szükséges mértékig: Szabványok!
És lásd! Van aki tudna szebbet, jobbat, gyorsabbat...de ha nem a kooperatív szabványok szerint játszik, akkor vagy elbukik, vagy egy új piacot teremt! egy olyan új piacot, amelyről még ma nem is tudjuk, hogy csak ez hiányzott a következő szintre lépéshez.

Kérem, verseny kell és nem kooperatív kartell, mint Magyarországon.
Mert én jó/friss/új/gyors/izgalmas dolgokat akarok vásárolni jó, kartell mentes, versenyképes áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Movolif
2009.08.10. 19:45
badclyde: ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. badclyde
2009.08.11. 07:59
Movolif. Osszuk el kooperatívan azt a pontot. Majd később hátbaszúrjuk egymást, jó versenytársakhoz illően. Mit szólsz hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Movolif
2009.08.11. 18:38
hehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!