iPon Hírek

2 db Radeon HD 4870 X2 CrossfireX módban

Dátum | 2008. 08. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A kínai hardver oldal, a ChipHell munkatársai rendkívül szerencsések, ugyanis még a megjelenés előtt sikerült hozzájutniuk két darab Radeon HD 4870 X2-es kártyához. A két darab, két GPU-val felszerelt AMD csúcskártyát gyorsan le is tesztelték CrossfireX módban: a tesztben azt vizsgálták, hogy két darab csúcskártya mekkora teljesítménynövekedést kínál a játékokban egyetlen Radeon HD 4870 X2-es termékhez képest. A teszt eredménye néhol igen meglepő képet mutat.

A teszteredmények. A kép nagyítható!
A kártyák pontos teszteredményei a fenti grafikonon láthatóak. Általános tény, hogy a csúcskártyák esetében a több GPU-s mód skálázási hatékonysága alacsonyabb, mint a középkategóriás és a belépő szintet képviselő kártyák esetében. A kártyák egyes esetben 104%-os teljesítménynövekedést is kínáltak, de összességében is folyamatos, 35- 50% fölötti teljesítménynövekedést hoztak az egykártyás rendszerhez képest. Az átlagnövekedés a jelenlegi driverek mellet 66%-ot képviselt.

A kártyák CrossfireX módban akkor is hatékonyan működtek együtt, ha a tesztelők 8x-os anizotróp szűrés és 4x-es élsimítás mellett futtatták a játékokat. A fenti képen látható eredmények bíztatóak, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek minden bizonnyal még optimalizálatlan driverekkel készültek. A Radeon HD 4870 X2-es kártyák egyébként hivatalosan jövő héten kedden, azaz augusztus 12-én indulnak hódító útjukra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. polarx
2008.08.10. 19:27
OFF: Itt nem az számít hogy elmúltál 20+ is hanem hogy szeretnek egyesek kötöszködni mert hát jó hecc.. én csak felrugnám az idióta, nagyképű, hülye gyerekeket de ez másik történet.. ON

A kártya nem rossz.. ha lenne cash-em talán beruháznék rá.. de mondjuk a jelenlegit se használom ki proci limit miatt.. de majd változik a helyzet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. leviske
2008.08.10. 21:32
Ilyenkor nem csodálkozom azon, hogy az Intel inkább a CrossFire-t licenszelte az SLI helyett. :rolleyes:

Mostmár csak az a kérdés, hogy a driverek javultak, vagy a RV770-ben végzett újítások vezettek ehez az eredményhez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bszoke88
2008.08.10. 22:20
miután elolvastam már itt egy pár vidkaris cikkhez a hsz-eket, örülnék, hogyha nem csak nyálcsorgatás, meg egymás szidása lenne itt.

értsétek már meg végre, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen kártyát vegyen, még akkor se, ha ez a 'legtutibb' kártya a piacon. Egy 4850-es is tökéletesen elviszi a legtöbb játékot akadozás, meg szaggatás nélkül.

egyébként szép, jó, de csak akkor lesz érdekes, ha lesz hozzá driver is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Teeby
2008.08.10. 22:50
r3actor legalább kicsit utána néznél hogy miket írsz... A cod4 a cod2es engine felújított változatát használja.. Nincs semmi szó itt új engineről. Még annyit tennék hozzá hogy azért szeretik jobban a Cod4-et mint a crysist mert az sokkal több gépen elfut játszható sebességgel mint a crysis. Mert azért az emberek lássuk be nem nagyon szeretnek olyan játékkal játszani ami nem fut minimum 25-30fpsel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Multitask
2008.08.11. 00:07
Szép teljesítmény, gratulálok 4870X2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Multitask
2008.08.11. 02:29
Valaki magyarázza már el nekem legyen olyan szíves, hogy miért van szükség az ilyesfajta hozzászólásokra a videókártya, vagy processzoros híreknél? Ez nem igaz már, szinte minden fórumon egy idő után ez megy. Én személy szerint már eléggé unom ezt.
Üzenet a modoknak: lehet nyitni kéne egy olyan topicot, ahol a szócsatára vágyó felhasználók kiélhetik magukat, oda azok írnak akik nem tudnak élni a beszólások nélkül.
Hm, de hogy belegondolok, lehet teljesen felesleges, mert úgy nem buli, ha nem nézik sokan.
Vagy olyan hírt: "Az Intel, AMD, ATI, nVidia nagy dobása" aztán annyit beleírni: "na veszekedjetek!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Multitask
2008.08.11. 10:27
Jamborka: eléggé annak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2008.08.11. 10:49
Akkor nem is lesz ez olyan drága, viszonylag, max. 100K körül fog szvsz. elhelyezkedni. az amcsi árból kiindulva.

Megjegyezném a nem drága relatív fogalom, mihez képest nem drága, ár/teljesítményben lesz verhetetlen, Meg amúgy is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.11. 11:24
a 0-toleranciát jobb ötletnek tartom a dühöngőnél.
dühöngjetek máshol
különben is egy idő után kezd idegesítővé válni, hogy már egy párszor kértük az emberi magatartást, de szinte semmi sem látszik belőle.
persze vannak, akik képesek voltak felfogni, nagyon köszönjük.

igaz, hogy a veszekedős részekből is lehet némi infót szerezni, de örülnék, ha a másik ócsárolását kihagynánk belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!