iPon Hírek

2- és 4 TB-os WD hálózati adattárolók érkeztek

Dátum | 2009. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital My Book World Edition névre keresztelt meghajtócsalád két új taggal bővült: a második generációs hálózati adattároló rendszerek 2 TB-os és 4 TB-os adattároló kapacitással bírnak és igen biztonságos megoldást nyújtanak a felhasználóknak fontos adataik tárolására.


Az újdonságok belsejében két darab WD Green merevlemez foglal helyet, amelyek RAID-1 módban üzemelnek. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy az első meghajtó teljes tartalmát tükrözi a rendszer a másik merevlemezre, így ha bármelyik adattároló megsérül, az adatok a másik lemezen továbbra is elérhetőek maradnak. Az újdonságok Windows és Mac konfigurációkkal egyaránt kompatibilisek. Az új modellek automatikus adatmentési funkciót, egyszerű távoli elérést (ingyenes MioNet szolgáltatással), valamint egy USB 2.0-s és egy Gigabites Ethernet portot kínálnak a felhasználók számára. A két újdonság iTunes szervertámogatással is bír, valamint képesek a rajtuk tárolt zenék, filmek és fotók egyszerűen streamelhetőek a hálózat bármelyik számítógépére, sőt, a DLNA támogatással rendelkező játékkonzolokra, azaz a PS3-ra és az Xbox 360-ra egyaránt.


Az termékek a bennük elhelyezett WD Green merevlemezeknek köszönhetően halkabban és hűvösebben üzemelnek, mint a hasonló megoldások, sőt, fogyasztásuk is 33%-kal alacsonyabb azokénál. Az új 2 TB-os és 4 TB-os adattároló kapacitással rendelkező My Book World Edition II-es hálózati adattároló rendszerek 399 és 699 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érhetőek el. Az újdonságok már megjelentek kereskedelmi forgalomban is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!