iPon Hírek

2 extra videó kimenetet nyújt az új USB-s kiegészítő

Dátum | 2014. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az EVGA egy egyszerű, de nagyon hasznos kiegészítőt mutatott be, amely egyetlen USB 2.0-s vagy USB 3.0-s portra csatlakozik, és két extra videó kimenettel ajándékozza meg a rendszert. Főleg noteszgépeknél lehet probléma, hogy nincs elég videó kimenet ahhoz, hogy több monitorból álló munkakörnyezetet alakíthassunk ki, de asztali konfigurációknál is előfordulhat olykor-olykor, hogy szükség lenne még egy vagy két extra videó kimenetre.
Az EVGA UV Plus+ segítségével egyetlen szabad USB 2.0-s vagy 3.0-s portot kell feláldoznunk, cserébe viszont egy DVI-I és egy HDMI videó kimenetet kapunk, sőt, a mellékelt DVI-I->D-Sub átalakító segítségével akár D-Sub kijelző is kapcsolható az újdonsághoz. Az UV Plus+ alacsony fogyasztás mellett üzemel, a videojeleket pedig tömörítés-mentesen továbbítja a hozzá kapcsolt megjelenítőhöz, ami igény esetén akár projektor is lehet. Az apróság passzív hűtéssel üzemel, HDMI videó kimeneten keresztül pedig még 5.1 csatornás audió jelet is továbbít.
A 65 x 65 milliméteres alapterületű kiegészítő segítségével hatékonyan növelhető az irodai virtuális munkaasztal, de a termék játékhoz, videók szerkesztéséhez, prezentációhoz, film lejátszásához és minden egyéb olyan feladathoz is bevethető, ahol több megjelenítőre van szükség, mint amennyit az adott konfiguráció a rendelkezésre álló videó kimenetek segítségével meg tud hajtani. A kiegészítővel a virtuális munkaasztal kiterjesztésére és tükrözésére egyaránt van mód. Használatára Windows XP vagy újabb Windows operációs rendszerre, 1,2 GHz-es vagy magasabb órajelen üzemelő processzorra és 512 MB-nyi rendszermemóriára van szükség.
Az UV Plus+ sorozat UV39-es tagja maximum 2048 x 1152 pixeles felbontás kezelésére képes, amihez maximum 60 Hz-es képfrissítési ráta társulhat. A rendszer virtuális drivert alkalmaz és a meglévő videokártya erőforrásaiban rejlő lehetőségeket kamatoztatja. A támogatott felbontásokat, illetve a hozzájuk tartozó képfrissítési rátákat az alábbi táblázat foglalja össze:
Az EVGA UV Plus+ (UV39) már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 69,99 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. user12
2014.12.27. 18:07
Drága mint a pocokméreg. Nem éri meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!