iPon Hírek

2 Gb-es Mobil RAM az Elpida műhelyéből

Dátum | 2009. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Elpida műhelyében megállás nélkül készülnek az újabbnál-újabb memóriachipek, amelyek segítségével a gyártó folyamatosan jelentős mérföldköveket tud elérni a piacon, így nagy mértékben hozzájárul annak gyors és dinamikus fejlődéséhez. A legfrissebb ilyen mérföldkő nem más, mint az a tény, hogy elkészült a világ leggyorsabb, és legalacsonyabb feszültséggel üzemelő 2 Gb-es kapacitású DDR2-es mobil memória chipje.

Az 50 nm-es CMOS gyártástechnológiával készülő 2 Gb-es chip 256 MB-os kapacitással bír és alacsony, mindössze 1,2 V-os üzemi feszültség mellett működik. Nem elhanyagolható tény, hogy az új chip egy azonos kapacitású és sebességű, hagyományos DDR2-es chippel összehasonlítva sokkal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemel készenléti üzemmódban is: beéri a normális energiaszükséglet egy tizenhatodával. A termék 800 Mbps-os sebességgel büszkélkedik és a nem is oly távoli jövőben felsőkategóriás mobiltelefonokban, netbook konfigurációkban, valamint mobil internetes készülékekben (MID) láthatjuk viszont.

Az Elpida tervei szerint a nagy sűrűségű Mobil RAM chip első mintapéldányai várhatóan már a következő hónap folyamán elkészülhetnek. A chipek sorozatgyártására még egy kicsit várni kell, ugyanis az csak majd valamikor a 2010-es év első felében indulhat meg. A chipet többféle alkalmazási területen is fel lehet majd használni, így SiP (System in package - rendszer egy tokozáson belül), MCP (Multi chip package - több chipes tokozás) és PoP (Package on Package) rendszerekhez és egyéb többrétegű/többszintű megoldásokhoz egyaránt alkalmazható lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!