iPon Hírek

2 GHz-es OCZ ramok Core i7 rendszerekhez

Dátum | 2008. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A nap elején bemutatott memória újdonságok mellett kifejezetten a Core i7-es processzorokhoz is készült egy új memóriacsomag, amely az OCZ kínálatában található. A DDR3-as újdonság a gyártó új, Blade memória sorozatához tartozik, a modulok alacsony feszültség mellett képesek magas órajelen üzemelni.


Az OCZ legfrissebb terméke csak és kizárólag 6 GB-os kapacitással rendelkező háromcsatornás csomagban érkezik, amelyben összesen 3 darab 2 GB-os memória modul lapul. Az termékek 7-8-7-20-as időzítések mellett üzemelnek, működési feszültségük 1,65V. Az Intel már korábban is figyelmeztette a felhasználókat és a gyártókat, hogy a Nehalem processzorok esetében 1,65V-os feszültség felett már a processzor épségét kockáztatják, de ez a kijelentés az OCZ termékére még nem vonatkozik, ugyanis pont "határfeszültségen" üzemelnek az új memória chipek.


A magas órajelhez képest jó specifikációkkal rendelkező csomagban található memória modulokon fekete, alumíniumból készülő hűtőbordákat helyeztek el. Az OCZ nem árulta el, hogy a friss termék várhatóan milyen ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, de a DDR3-1866 MHz es csomag 300 dollár feletti árát elnézve, az új memória modulok valószínűleg 400 dollár körüli végfelhasználói árral indulhatnak majd hódító útjukra. A gyártó természetesen élettartam-garanciát vállal az új, Blade sorozatú memóriákra.

Az OCZ állítása szerint a csomag 35 GB/s-os memória sávszélességet kínál, ami már elég szép eredmény. A gyors memóriából egyébként kitűnően profitálnak a Core i7-es rendszerek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.12.19. 15:37
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!