iPon Hírek

2 gigabites DDR3-as memóriachipek

Dátum | 2007. 10. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Micron elkészült a világ első 2 gigabtes DDR3-as memória chipjével, amely nagy jelentőséggel bír az asztali számítógépek, a szerverek és a notebookok piacán. Az új chipnek köszönhetően lehetőség lesz 8 GB-os vagy 16 GB-os memóriamodulok készítésére, amelyeket aztán szerverekben használhatnak majd fel, ezzel együtt a 4 GB-os DDR3-as, asztali gépekbe és notebookokba szánt memóriák előtt is megnyílik a út.

Gyártósor Micron-módra
A Micron új memóriachipje 78 nm-es csíkszélességgel készül, a 2 gigabites DDR3-as chip másodpercenként akár 1333 megabites adatfogalommal képes megbirkózni, így nagy teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére. Ez a sebesség azt jelenti, hogy egy 100.000 oldalas dokumentumot egy másodperc alatt képes továbbítani a memória.

A DDR3 egyik nagy előnye a DDR2-vel szemben, hogy 1,5 voltos feszültséget igényel a működéshez a DDR2 1,8 V-os feszültségéhez képest, így a DDR3-as memória modulok kisebb fogyasztással rendelkeznek. A két technológia fogyasztása között 20-30%-os különbség van a DDR3 javára. A Micron 2 Gb-es chipjeinek köszönhetően ezentúl egy memória modulra kevesebb komponenst kell felhelyezniük a gyártóknak, ezáltal tovább csökkenthető a modulok fogyasztása: a Micron szerint ez 40-50%-os megtakarítással jár, ami jelentősnek mondható, főleg notebook konfigurációk esetén, mivel így spórolhatunk majd az akkumulátoridővel.

A Micron 2 Gb-es chipjei várhatóan 2008. első negyedévében debütálnak a memória piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.31. 10:43
vissza a hírhez

A Micron elkészült a világ első 2 gigabtes DDR3-as memória chipjével, amely nagy jelentőséggel bír az asztali számítógépek, a szerverek és a notebookok piacán. Az új chipnek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!