iPon Hírek

2 TB-os Seagate merevlemez vállalatoknak

Dátum | 2009. 02. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital-lal ellentetében a Seagate 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemeze nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti vásárlókat célozza meg. Az új márkanév alatt megjelenő 2 TB-os egységek majd csak az idei év harmadik negyedévében kerülhetnek forgalomba, amikor további, Constellation ES névre keresztelt meghajtók is napvilágot látnak majd.


A vállalat tervei szerint a Constellation ES családban a 2 TB-os egységen kívül 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező termékek is helyet kaphatnak majd. Csak úgy, mint a 2 TB-os modell, a többi meghajtó is 3,5 hüvelykes formátummal érkezik és 7200 RPM-es fordulatszámon üzemel majd. A termékek esetében 3 Gbps-os SATA vagy 6 Gbps-os SCSI csatolófelületet fog alkalmazni a gyártó, a gyorsítótár mérete 16 MB-os vagy 32 MB-os lehet. A Seagate 2,5 hüvelykes mobil merevlemezekkel is ellátja majd a Constellation családot: a mobil merevlemezek 160 GB-os és 500 GB-os adattároló kapacitással és SATA 3 Gbps, illetve SAS 2.0 csatolófelülettel kerülhetnek forgalomba.

A Seagate közleményében külön kiemeli, hogy a Constellation ES meghajtók esetében nem kell kompromisszumot kötni sebesség tekintetében ahhoz, hogy a legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező meghajtót használhassuk, ezzel pedig minden bizonnyal a Western Digital 2 TB-os Caviar Green modelljére és annak 5400-afordulatszámára célzott a gyártó. A Seagate termékei ennek ellenére nem rendelkeznek magas fogyasztással. A cég minden Constellation ES modell esetében alkalmazza a PowerChoice technológiát, amely a lehető legnagyobb energia megtakarítást (akár 50%) kínálja úgy, hogy közben a felhasználó rugalmasan menedzselheti a különböző beállításokat, amelyek segítségével energiát takaríthat meg anélkül, hogy az a rendszer teljesítményét, stabilitását vagy az adatintegritást veszélyeztetné. Jól hangzik, de egyelőre pontosabb részleteket nem árult el a gyártó a technológiáról, mint ahogy arról sem, hogy az új merevlemezek várhatóan mennyibe fognak kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.04. 19:31
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szabtam
2009.02.04. 20:22
meg arról sem nyilatkozott még a gyártó, (érthető okokból...), hogy majd ezek is bezárják magukat, mint a 7200.11-esek?

volt még valami régebbi gond is, ami az 1.5 terrásokat érintette. nem tett túl jót a píííjárjuknak, meg ííímidzsüknek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2009.02.04. 23:01
keress rá a neten, elő nem horgászom...

az első probláma a friss 1.5-ösökkel volt csak, már nem emlékszem a problémára, asszem csak vista rendszerwinyóként volt gond vele, de már nem emlékszem pontosan.

a másikról itt is volt több hír, az majdnem az összes 7200.11-et érinti, a hibás bios miatt lezárja magát a winyó, és kuka...


szerk:

itt az egyik problémáról a hír:

http://ipon.hu/hir/bajban_a_seagate_barracudak/5095

itt a régebbi, csak 1.5-ösöket érintő:

http://ipon.hu/hir/seagate_megoldas_a_mere...problemara/4636
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2009.02.04. 23:56
nagyon jó, hogy a fúrumban egy ideje csak regisztrált felhasználók tudnak hozzászólni, és azonnal megjelennek a hír alatt is a hsz-ások.

DE!!!

van még egy nagyon-nagyon bosszantó hiányosság. ha szerkesztjük a hsz-t, akkor a topic-ban frissül, de hír alatt nem. csak rothadtul sokára...

az előbbit majd háromnegyed órája átírtam, hogy + infót adjak valakinek, de ide nem kerül ki.

javítsátok már ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!