iPon Hírek

2 TB-os üzleti merevlemez a WD-től

Dátum | 2009. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital merevlemez kínálata egy új, zöld taggal bővült: a cég kifejezetten üzleti felhasználók számára készítette el a 2 TB-os adattároló kapacitással bíró jövevényt. A 2 TB-os Caviar Green típusú meghajtó üzleti változata teljesen más szolgáltatásokat kínál, mint az átlagfelhasználók számára kifejlesztett termék: a meghajtó 64 MB-os bufferrel és minden olyan funkcióval rendelkezik, mint amivel a régebbi, RE2-GP típusú megoldások.


Az RE4-GP névre keresztelt merevlemez ezen kívül más szempontból is érdekes: a 2 TB-os Caviar Green merevlemezekre 3 év garanciát vállal a gyártó, míg az üzleti szegmensbe szánt termékre már 5 év garancia vonatkozik. Az RA4-GP a WD állítása szerint 1,2 millió órán át képes üzemelni meghibásodás nélkül (MTBF - mean time between failures), rendelkezik TLER (time-limited error recovery - időkerethez kötött hibajavítás) és RAFF (rotary acceleration feed forward) támogatásokkal. A TLER funkció csökkenti azt az időt, amit a meghajtó helyreállításra fordíthat, míg a RAFF eljárás segítségével a rezgésre hajlamos rendszerek esetében (például rack szerverek) tudják csökkenteni a vibráció mértékét. Ez a két funkció az, amelyek miatt az RE4-GP sokkal ideálisabb lehet RAID rendszerekben történő felhasználásra, mint a hagyományos szolgáltatásokkal felvértezett asztali társa, a 2 TB-os Caviar Green merevlemez.

Az RE2-GP-hez képest a friss termék nem csak nagyobb adattároló kapacitást, hanem optimális esetekben akár 25%-os teljesítménynövekedést kínál és ezzel egy időben 25%-kal alacsonyabb átlagos energiafelhasználás mellett üzemel. Az extra szolgáltatások ára természetesen be van építve a merevlemez árába: a WD 329 dollárt kér az RA4-GP merevlemezért, amely így 30 dollárral kerül többe, mint egy "mezei" 2 TB-os Caviar Green példány.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Destroy666
2009.04.21. 12:02
VISSZA A HIRHEZ

Az üzleti merevlemez kategóriánál a Norbertka és társaira gondoltok (CFM), vagy valami más kategóriára?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. band1103
2009.04.21. 12:48
Most probléma lenne ha igen? Nekik nagyon is jó üzlet volt. Eddig. De úgy is újra kezdik...sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!